Κανένα αποδεικτικό στοιχείο, το οποίο να ενισχύει την εκδοχή της δολοφονίας της Νάταλι Γουντ, δε βρήκε η αστυνομία του Λος Αντζελες, που είχε αποφασίσει τον περασμένο Νοέμβριο να ανοίξει εκ νέου το φάκελο του μυστηριώδους θανάτου της ηθοποιού το 1981. Έτσι, επέστρεψε το φάκελο στο αρχείο της.

Ο σερίφης του Λος Αντζελες είχε αναθέσει σε δύο ερευνητές το άνοιγμα εκ νέου του φακέλου Γουντ, για το θάνατο της ηθοποιού στη διάρκεια κρουαζιέρας, ο οποίος τότε είχε αποδοθεί σε ατύχημα.
 
Η αστυνομία προχώρησε στη διενέργεια έρευνας ύστερα από νέες πληροφορίες, που έδωσε κυρίως ο καπετάνιος του πλοίου, στο οποίο είχε επιβιβαστεί η 43χρονη ηθοποιός μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ και τον ηθοποιό Κρίστοφερ Γουόκεν.

Ωστόσο, ο Ουίλιαμ ΜακΣουίνι, ο υπεύθυνος των ερευνητών του γραφείου του σερίφη, δήλωσε ότι εβδομάδες επαφών και ερευνών δεν οδήγησαν στο παραμικρό στοιχείο μιας ενδεχόμενης ανθρωποκτονίας.
 
«Εξακολουθεί να θεωρείται θάνατος από ατύχημα», είπε.

«Τίποτε δεν βρέθηκε που να επιτρέπει σήμερα να αμφισβητηθεί αυτό».
     
Η Νάταλι Γουντ και ο Ρόμπερτ Βάγκνερ έφυγαν για να περάσουν το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Ευχαριστιών στο κότερό τους Splendour, συντροφιά με έναν καλεσμένο, τον ηθοποιό Κρίστοφερ Γουόκεν, σύμφωνα με την έρευνα της εποχής.

Είχαν φάει σε ένα εστιατόριο στην προκυμαία πριν επιβιβαστούν στο κότερό τους για να πιούν ένα ποτό, όταν άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ του Βάγκνερ και του Γουόκεν.
 
Η Γουντ έφυγε από τη γέφυρα του πλοίου κατευθυνόμενη προς την κεντρική καμπίνα, αλλά όταν ο Βάγκνερ πήγε εκεί λίγο αργότερα, όταν οι δύο άνδρες είχαν προφανώς ηρεμήσει και εκείνη δεν ήταν μέσα.

Φέρεται να είχε ανεβεί στη γέφυρα για να ρίξει στη θάλασσα μια σωσίβια λέμβο.

Βρέθηκε πνιγμένη στις 29 Νοεμβρίου 1981, στα νερά του νησιού Καταλίνα στον Κόλπο του Λος Αντζελες.
 
Η Νάταλι Γουντ, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Νικολάεβνα Ζαχαρένκο, ήταν κόρη ρώσων μεταναστών στο Σαν Φρανσίσκο και είχε γυρίσει πολλές ταινίες, μεταξύ τους τις «West Side Story» και «Επαναστάτης χωρίς αιτία».