Το ποσό-ρεκόρ του 1,5 δισ. δολαρίων συγκέντρωσε το κινέζικο box-office το 2010, υποβοηθούμενο από κινηματογραφικές επιτυχίες όπως το τρισδιάστατο Avatar. Τα έσοδα του box-office σημείωσαν αύξηση κατά 64%.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, το κινέζικο box-office συγκέντρωσε 10,2 δισ. γουάν. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού προήλθε από χολιγουντιανές επιτυχίες και όχι από εγχώριες παραγωγές.

Το Avatar, για παράδειγμα, συγκέντρωσε 204 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η κινέζικη ταινία Aftershock έλαβε μόλις 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το Γραφείο Κινηματογράφου της Κίνας κάλεσε τους Κινέζους κινηματογραφιστές να βελτιώσουν τη δουλειά τους.

«Η ποικιλία των κινέζικων φιλμ δεν είναι αρκετά πλούσια» τόνισε. «Η ανάπτυξη (κινηματογραφικών) ειδών παραμένει σε επίπεδο απλής αντιγραφής και απομίμησης» πρόσθεσε.

Το Γραφείο ανέφερε ότι το box-office των δέκα δισ. γουάν είναι μακριά από μια «παγκόσμια κινηματογραφική δύναμη», καθώς και από τη συνολική ανάπτυξη της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το box-office στις ΗΠΑ συγκέντρωσε το 2010 10,6 δισ. δολάρια.

Παρ\’ όλα αυτά, αύξηση σημειώθηκε, επίσης, τόσο στον αριθμό των αιθουσών, όσο και στη δημοτικότητα των κινεζικών ταινιών.

Η Κίνα αποτελεί μια χώρα όπου η λογοκρισία παραμένει αυστηρή και αρκετές ταινίες αναγκάζονται να κόψουν σκηνές, προκειμένου να προβληθούν χωρίς προβλήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook