Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήραν απο κοινού, οι βουλευτές Κεγκέρογλου, Παρασύρης, Στρατάκης και Κεφαλογιάννη και αφορά το άνοιγμα λογαριασμού Αλληλεγγύης για την ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Οι τέσσερις βουλευτές, δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο συνεργάστηκαν για ένα θέμα που εξελίσσεται σε αναγκαιότητα με δεδομένη μάλιστα την γενικότερη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η xώρα μας, η ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης και ανθρωπιάς συντελεί αναμφισβήτητα στην προστασία του κοινωνικού ιστού από τις συνέπειες της κρίσης.

Η υποστήριξη του θεσμού της οικογένειας και των κοινωνικών ομάδων με αδύναμο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, τίθεται όχι μόνο ως κυρίαρχη προτεραιότητα κάθε σύγχρονου δημοκρατικού κράτους αλλά και ως η δομική προϋπόθεση μιας ζωντανής κοινωνίας πολιτών.

Ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας που επιδεικνύει μια διαφορετική αντίληψη για την αντιμετώπιση των άμεσων προκλήσεων της εποχής μας, αποτελεί σήμερα το κοινωνικό «στοίχημα» για όλους μας. Ένα κράτος που θα δημιουργεί ευρύτερα κοινωνικά πεδία αλληλεγγύης με την πρωτοβουλία υπεύθυνων και ενεργών πολιτών.

Ειδικότερα, ο αγώνας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι κοινωνικός, είναι ανθρώπινος, τοπικός, εθνικός και παγκόσμιος. Σε αυτόν τον αγώνα το «εμείς» υπερισχύει του «εγώ». Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Από εμάς εξαρτάται να δώσουμε μια νέα προοπτική στα παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά για να επιστρέψουν στο δρόμο τους. Μόνο έτσι θα χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του.

Με αυτό το δεδομένο εμείς ως Βουλευτές Ηρακλείου, πέρα από τις όποιες πολιτικές παρεμβάσεις μας σε κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό επίπεδο, οφείλουμε να υποστηρίξουμε ως άτομα το σημαντικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίκτυο του ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη (ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ), από το Λασίθι έως τα Χανιά, βρίσκεται κάθε μήνα δίπλα σε περισσότερους από 600 συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους.

Αναγνωρίζοντας τις διαστάσεις του προβλήματος της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και θέλοντας να συνεισφέρουμε στην απρόσκοπτη και πολυσήμαντη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη, οι Βουλευτές Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, Φραγκίσκος Παρασύρης Μανόλης Στρατάκης και Μανώλης Κεφαλογιάννης , αποφασίσαμε να ανοίξουμε έναν λογαριασμό αλληλεγγύης.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στην προσπάθεια για να υποστηριχτεί η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, βάζοντας φραγμό στον κοινωνικό αποκλεισμό και διευκολύνοντας την απεξάρτηση και πλήρη επανένταξη χιλιάδων, νέων κυρίως, συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν πέσει στα «δίχτυα» των ναρκωτικών.

Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις ας κάνουμε πράξη ζωής τις αρετές που χαρακτηρίζουν τους Κρητικούς, το φιλότιμο, την ανθρωπιά, την κοινωνικότητα.

Ας υιοθετήσουμε των αγώνα τους για τη ζωή, και ας μην ξεχνάμε ότι «ουσία» της ζωής για όλους μας είναι η ένταξη.

Ο λογαριασμός που ανοίγουμε, τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ».

Στοιχεία λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς : 5753 – 020274 – 278

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook