Την αντίθεσή τους στις προθέσεις της ΕΠΟ για δημιουργία Εθνικής Κατηγορία τεσσάρων Ομίλων των 16 ομάδων εξέφρασαν οι ομάδες της fl2 που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Κατερίνης.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι 12 ομάδων του Βορείου (δεν παρέστησαν ο Τύρναβος, η Νίκη Βόλου, η Ζάκυνθος, ο Εορδαϊκός και η Δόξα Κρανούλας) και 3 του Νοτίου Ομίλου (Κόρινθος, Απόλλων Σμύρνης και Ηρακλής Ψαχνών). Επί της ουσίας απόφαση δεν ελήφθη για κανένα θέμα (έχει προγραμματιστεί ΓΣ στις 2 Μαρτίου) ωστόσο επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις των ομάδων και κυρίως διαφάνηκε κόντρα ανάμεσα στις ομάδες της κατηγορίας και την ΕΠΟ.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν πλέον λόγο για ουσιαστική αντιπαράθεση της Ομοσπονδίας με το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, με δεδομένο ότι οι θέσεις της Football League φαίνεται να ταυτίζονται με αυτές της Superleague.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Στέλιος Σφακιανάκης, εκπροσωπώντας την ΕΠΑΕ πρότεινε τη δημιουργία ενός επαγγελματικού ομίλου στη Football League 2 με τη συμμετοχή 24 ομάδων. Με την πρόταση συμφωνούν οι περισσότερες ομάδες, ωστόσο θα πρέπει να συζητηθούν διεξοδικότερα και κυρίως να ισχύσουν στην πράξη συγκεκριμένα κριτήρια (και οικονομικά) για τη συμμετοχή ΠΑΕ και ΤΑΠ στο πρωτάθλημα. Κι αυτό προφανώς και… αποτελεί αγκάθι για τις περισσότερες ομάδες, οι οποίες δυσκολεύονται προκειμένου να ανταποκριθούν στα έξοδά τους.
Το σχέδιο ενός ενιαίου ομίλου φαίνεται να στηρίζει και η ΟΠΑΠ, από την οποία πρόσφατα ζητήθηκε χορηγία 700.000 ευρώ προκειμένου να βγει η χρονιά.
Η δημιουργία ενός ανταγωνιστικότερου ομίλου ενδέχεται να βάλει μάλιστα το πρωτάθλημα στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, μέσω της ΟΠΑΠ TV και κατά συνέπεια να αυξηθούν τα χορηγικά έσοδα του πρωταθλήματος.
Παράλληλα, στη χθεσινή συγκέντρωση, επισημάνθηκε ότι η ΕΠΟ παραμένει ανυποχώρητη στο θέμα των προστίμων των ομάδων. Κι αν σε αυτό η Ομοσπονδία προφανώς έχει… δίκιο, σίγουρα θα μπορούσε να αποδεχθεί το αίτημα των ομάδων να ορίζονται διαιτητές από κοντινούς συνδέσμους προκειμένου να αποφεύγονται υπέρογκα έξοδα.
Τα οικονομικά αδιέξοδα της κατηγορίας είναι τέτοια ώστε να οδηγήσουν και σε σενάρια διακοπής του πρωταθλήματος. Το ενδεχόμενο ωστόσο απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων, καθώς δεν έχει κανένα νόημα… να προχωρήσει κανείς σε λουκέτο κόντρα στο μοναδικό επί της ουσίας χρηματοδότη του (ΟΠΑΠ).
Επίσης στην συνάντηση της Κατερίνης πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει ο πρόεδρος της Κορίνθου, Σωτήρης Μαυρονάσιος και ο πρόεδρος της Αναγέννησης Επανομής, Μιχάλης Μπαλασάς και τα όσα έχουν προκύψει από τις επαφές με ΠΣΑΠ, ΕΠΟ και ΟΠΑΠ.
Συγκεκριμένα, ο ΠΣΑΠ είναι υπέρ της μείωσης μισθών των ποδοσφαιριστών και της ημιαπασχόλησης, ώστε να μειωθούν οι εισφορές των συλλόγων στο ΙΚΑ και να υπάρξει βιωσιμότητα στην κατηγορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook