Την παραίτησή της από την επόμενη κιόλας ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η δράσης της υπέβαλε η 22χρονη δασκάλα που κατηγορείται για αποπλάνηση ενός 15χρονου.

Οι έρευνες πάντως από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αποκάλυψε τη δράση της νεαρής δασκάλας δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και συνεχίζονται στα Χανιά καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο ο 15χρονος να μην ήταν ο μόνος ανήλικος που έπεσε στα "δίχτυα" της 22χρονης.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος της δασκάλας, η οποία περιλαμβάνει την κατάθεση του 15χρονου, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η 22χρονη συμβούλευε τους ανήλικους να καταναλώσουν ελαιόλαδο και κρητικό τυρί για να… δυναμώσουν!

Να σημειώσουμε πως το περιστατικό κατήγγειλε στις αρχές η μητέρα του ανήλικου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν οι ανήλικοι που εμφανίζονται σε άσεμνες φωτογραφίες μαζί της.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της 22χρονης σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς όπως ανακοίνωσε "χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης («facebook»), προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους".

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης, στο άκουσμα της είδησης, δήλωσε ότι

«Ως Υπηρεσία λυπούμαστε για το συμβάν. Βέβαια περιμένουμε να ενημερωθούμε για τις πραγματικές διαστάσεις του περιστατικού (από το τελικό πόρισμα). Ως εκπαιδευτικοί ζητούμε συγνώμη από την τοπική κοινωνία και καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τέτοιες πρακτικές. Εφόσον αποδειχτούν (τα συγκεκριμένα περιστατικά) η Υπηρεσία μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σε επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή στο Ηράκλειο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Περιμένουμε τη δικογραφία για να αποτιμήσουμε τα πραγματικά περιστατικά και να προβούμε στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες».