Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγόρησε σήμερα "τους ένοπλους τρομοκράτες" για την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ένας γάλλος δημοσιογράφος χθες και εξέφρασε την "λύπη" της στη Γαλλία.

"Λυπούμεθα για την δολοφονία του γάλλου δημοσιογράφου και δεσμευόμαστε να κόψουμε τα χέρια των τρομοκρατικών συμμοριών που πραγματοποίησαν την επίθεση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών που μεταδόθηκε από την κρατική συριακή τηλεόραση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι το Συριακό Υπουργείο Πληροφοριών εξέφρασε "την βαθιά του θλίψη" για τους θανάτους του γάλλου δημοσιογράφου Ζιλ Ζακιέ και επτά "μαρτύρων".

"Το υπουργείο Πληροφοριών τονίζει ότι η πράξη είναι μια προέκταση της αλυσίδας του τρόμου στον οποίο είναι εκτεθειμένη η Συρία και ότι έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας των τρομοκρατών να διαστρεβλώσουν την πραγματική κατάσταση στη Συρία", μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο Ζακιέ, ο οποίος εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό France 2, σκοτώθηκε χθες Τετάρτη όταν εξερράγη οβίδα σε φιλοκυβερνητική διαδήλωση την οποία παρακολουθούσε στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη Χομς με την έγκριση της κυβέρνησης.

Είναι ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος που σκοτώνεται στη διάρκεια των δεκάμηνων ταραχών στη Συρία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι ένας βέλγος εικονολήπτης, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια επίθεση, νοσηλεύεται στην Χομς.