Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα διοριστεί διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», ώστε το συντομότερο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη στελέχωση και την έναρξη λειτουργίας της.

Αυτό προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχη Δαμιανάκη. Ο κ. Βορίδης, εκτός διαδικασίας, μετά από σχετικό ερώτημα του κ. Δαμιανάκη, αναφέρθηκε και στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, σημειώνοντας ότι η διαδικασία ένταξής του στο ΕΣΠΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ολοκληρωθεί και στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθεί.   

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Δαμιανάκης χαρακτήρισε «λαιμητόμο» το υπάρχον οδικό δίκτυο, κάνοντας λόγο για 38 φονικά σημεία στον ΒΟΑΚ, τονίζοντας επίσης οτι έχουν παρατηρηθεί «ρυθμοί χελώνας» σχετικά με την αναβάθμιση του. Σχετικά αναφέρθηκε ο Χανιώτης βουλευτής στις εξξαγγελίες Ρέππα το 2010 και στις δεσμεύσεις του υφυπουργού Γιάννη Μαγκιώτη το 2011.

Απαντώντας, ο κ. Βορίδης αναγνώρισε ότι έχουν παρατηρηθεί σημαντικές καθυστερήσεις, καθώς, όπως σημείωσε, στις 17 Ιουνίου 2011 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ίδρυση της εταιρίας, κατόπιν κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Υποδομών. Και πρόσθεσε: «Το ερώτημα, λοιπόν, είναι, τι κάνουμε τώρα.

Η απάντηση είναι ότι στα χέρια μου κρατώ το σχέδιο του διορισμού, της συγκρότησης και του ορισμού προέδρου, διευθύνοντα συμβούλου και μελών του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία “Υποδομές, Μεταφορές και Δίκτυα Ανάπτυξης Κρήτης”. Επομένως, θα σας έλεγα ότι θα υπογραφεί μέχρι τη Δευτέρα. Έχουμε κάνει την προεργασία σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επιλογής των προσώπων.

Από εκεί και πέρα, εκείνο που μένει το διοικητικό συμβούλιο να πράξει, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της συγκροτήσεώς του, είναι να προχωρήσει στη στελέχωση της εταιρίας αυτής με στελέχη, έτσι όπως ορίζει ο νόμος, που θα έχουν εμπειρία μεγάλη στην κατασκευή των δρόμων, προκειμένου να αναλάβει ακριβώς το συγκεκριμένο έργο».

Αμέσως μετά, ο κ. Δαμιανάκης ζήτησε εκτός διαδικασίας από τον υπουργό να τον πληροφορήσει για την εξέλιξη του έργου επέκτασης του αερολιμένα Χανίων «Δασκαλογιάννης». Ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «έχει τελειώσει η υπογραφή και επομένως η ένταξη από το υπουργείο Ανάπτυξης. Έχουν ξεπεραστεί κάποια νομικά ζητήματα κρατικής ενισχύσεως, τα οποία είχαν τεθεί.

Μένουν, επομένως να μπουν κάποιες πρόσθετες υπογραφές προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και νομίζω ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε σε δημοπράτηση. Έτσι είναι η ενημέρωση που έχω από τις υπηρεσίες. Κρατώ πάντα μία επιφύλαξη, μήπως υπάρχει καμία μεγαλύτερη καθυστέρηση από αυτή που μας λένε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook