Πρόσκληση προς την επιχειρηματική κοινότητα της Ουγγαρίας να επενδύσει στην Ελλάδα και να δημιουργήσει κοινοπρακτικά σχήματα με ελληνικές επιχειρήσεις, απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βουδαπέστη.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στην ουγγρική πρωτεύουσα, ο κ. Κουβέλης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει κατά τη διήμερη παραμονή του στην ουγγρική πρωτεύουσα, την αναπτυξιακή στρατηγική για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώπιον κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών της Ουγγαρίας, στο πλαίσιο διμερών επαφών, καθώς και από το βήμα του ελληνο-ουγγρικού επιχειρηματικού φόρουμ και του ουγγρικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Κουβέλη συμφωνήθηκε ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε χώρας στον τομέα του τουρισμού, ενώ τονίστηκε η ανάγκη επέκτασης της συνεργασίας στις αποκαλούμενες «καινοτομικές συστάδες επιχειρήσεων» (clusters), με αντικείμενο την υψηλή τεχνολογία και την έρευνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε, τέλος, τον υφυπουργό Εθνικής οικονομίας Γιάνος Μπέντσικ για τα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του αγωγού φυσικού αερίου TGI, με έμφαση στις δυνατότητες διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας. Εστίασε μάλιστα στη συμπληρωματικότητα του συγκεκριμένου έργου, έναντι άλλων σχεδίων μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με γνώμονα την διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας ενέργειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook