Την απόλυτη διαφωνία του με την παράταση της ηγετικής εκκρεμότητας του ΠΑΣΟΚ θα εκφράσει αύριο στη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε το χρονοδιάγραμμα που του έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Μάρτιο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Αυτό είπε και στο πολιτικό συμβούλιο. \”Ό,τι είχα να πω το είπα\” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή που χρησιμοποίησε.

Ο λόγος πλέον στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπόλοιπους κορυφαίους αύριο. Αυτή την ώρα το επικρατέστερο σενάριο είναι ο υπουργός Οικονομικών να αποσύρει το ενδιαφέρον του για την ηγεσία και να μείνει αφοσιωμένος στα καθήκοντά του. \”Δεν είναι δυνατόν από τη μία να κρατά στα χέρια του την καυτή πατάτα της οικονομίας και από την άλλη να εγκαλείται πως ασχολείται με το κόμμα\” λένε οι συνεργάτες του.

Και θυμίζουν ότι στο διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είχε ζητήσει οι διαδικασίες διαδοχής να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, για να μη συμπέσουν με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook