Με φόντο τη διαφωνία των Γ.Παπανδρέου και Ευ.Βενιζέλου για το χρόνο της εκλογής νέου προέδρου, ξεκινούν το μεσημέρι του Σαββάτου οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η εκλογή του προεδρείου. Θα ακολουθήσει η ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη, ενώ στη 1:30 θα πάρει το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνει από τη βάση και πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά όμως την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης.

Χρονικά και με βάση τα σημερινά δεδομένα η διαδικασία τοποθετείται εντός του Μαρτίου.

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό φέρεται να διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.

Στις 2:30 το μεσημέρι του Σαββάτου θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των μελών Εθνικού Συμβουλίου.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, ενώ πριν από τις εκλογές και πριν από την εσωκομματική διαδικασία θα συγκληθεί και προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε ξαφνικές εκλογές, παραδέχτηκε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το σενάριο».

Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «δεν σημαίνει διαφωνία» η στάση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Τ.Αντωνίου, Ν.Σαλαγιάννης και Π.Κουκουλόπουλος) που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και τα δύο μελών που δεν έλαβαν τον λόγο (Ν.Ανδρουλάκης και Συλ.Ράπτη).

Τα παραπάνω πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο, είχαν συνάντηση μαζί του το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς να όμως να γίουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Βενιζέλου στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook