Η αστρολόγος Λίτσα Πατέρα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή "Βράδυ" του Πέτρου Κωστόπουλου την Παρασκευή.

"Πιστεύω πως μέσα από την αναταραχή θα γίνουμε πιο ζεστοί, πιο πνευματικοί, πιο ανθρώπινοι. Μακάρι να είναι μόνο η οικονομική ύφεση. Η Ελλάδα είναι Υδροχόος σαν κι εσένα. Όσο ελπίζουμε κι όσο κάνουμε πράγματα -η γη και η θάλασσα θα μας σώσουν. Ας ξαναγυρίσουμε στη γη. Αυτό όλο το σύστημα πρέπει να πάει στον πάτο και να ξανανέβει. Έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα ή γενικά η Ευρώπη είναι από σαν μισοερειπωμένο σπίτι που προσπαθούμε να το κρατήσουμε. Πρέπει να πέσει και να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή", είπε χαρακτηριστικά η καλεσμένη σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας. "Πιστεύω πολύ στα νιάτα μας, έχουμε ωραία γενιά. Μέσα στην πενταετία αυτή θα έχουμε ξαναχτίσει αυτό που πρέπει να ζήσουν τα παιδιά μας και που τους αξίζει και που τους ανήκει", συμπλήρωσε. Μιλώντας για τα πολιτικά πρόσωπα είπε χαρακτηριστικά: "Ο Γιώργος είναι καλός αλλά δεν θα μείνει στην πολιτική. Ο Βενιζέλος δεν είναι για καλά πράγματα".

Στη συνέχεια, παραδέχτηκε την αγάπη της για την Αγιογραφία, την οποία ξεκίνησε χάρη στην έντονη πίστη της στο Θεό αλλά και πως την τρομάζει όταν τη ρωτούν για το θάνατο. "Πολλοί ρωτούν για το θάνατο. Μένουν δύο πλανήτες ακόμη να ανακαλυφθούν για να ολοκληρωθεί το Ηλιακό Σύστημα, οπότε και οι δικές μου οι γνώσεις έχουν κάποιο κενό. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι θα συμβεί αυτό".

Στη διάρκεια της εκπομπής, η Λίτσα Πατέρα βαθμολόγησε σε μία κλίμακα από το 1-10 τα πρόσωπα που έχουν περάσει από την παρουσίαση του "Πρωινού Καφέ".

Ρούλα Κορομηλά: 10.

"Η Ρούλα είναι σχολή, είναι Υδροχόος, είναι ταλέντο, μας έμαθε πράγματα. Δεν θα ξεχάσω πως όταν ένιωθε πως κάνει κοιλιά η εκπομπή, έβγαζε ένα παιχνίδι ξαφνικά, από το πουθενά. Μας δίδαξε πολλά η Ρούλα".

Πόπη Χατζηδημητρίου: 3

Ελένη Μενεγάκη: 6

"Η Ελένη ξέρει αστρολογία πολύ καλά, μπορεί και να με αντικαταστήσει. Όταν πρωτοήρθε στον Καφέ, μου ζήτησαν να δω το ωροσκόπιό της, γιατί ανησυχούσαν αν θα μιλάει, και εγώ τους είπα ότι δεν θα κλείνει το στόμα της. Στον πρώτο χρόνο, όμως η Ελένη δεν μίλαγε καθόλου!"

Ελεονώρα Μελέτη: 4

Κατερίνα Ζαρίφη-Νίκος Μουτσινάς: 4

"Δεν πρόλαβαν να δείξουν το ταλέντο τους".

Δέσποινα Καμπούρη-Γιώργος Λιανός:
4

Βίκυ Καγιά: 4

Καραμέρος- Χαριτάτος: 3

Σίσσυ Χρηστίδου-Χρήστος Φερεντίνος:
6

"Είναι πολύ καινούργιοι, νέοι, θα βρούνε το ρυθμό τους. Ο Παρθένος (Σίσσυ) και το Ψάρι (Χρήστος) δένουν αρκεί να βρουν κοινό στόχο. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι ίδιοι, αλλά να έχουν καθένας τη δική του πινελιά".

Για τα παιδικά της χρόνια αλλά και το πώς βρέθηκε να ασχολείται με την αστρολογία, η Λίτσα Πατέρα μοιράστηκε: "Μεγάλωσα αυστηρά. Ξυπνούσαμε στις 5 το πρωί για να φτιάξουμε το κρεβάτι μας και να ετοιμαστούμε να φύγουμε. (...) Τον πρώτο άντρα που παντρεύτηκα, τον ερωτεύτηκα, δεν το συζητώ. Κι έτσι έφυγα. Ξεκίνησα για καθηγήτρια γαλλικών και στην πορεία είχα μία έφεση -όταν ήμουν παιδάκι κοίταζα τον ουρανό κι έβλεπα κούκλες- στο να παρακολουθώ τα αστέρια. Στην πορεία χώρισα και ξαναπαντρεύτηκα, ο δεύτερος σύζυγός μου είχε σχέση με τη ναυτιλία και τα ταξίδια. Έτσι, γνώρισα ανθρώπους που με μύησαν στην ανατολική φιλοσοφία. Εκεί άρχισα να διαβάζω αστρολογία. Όταν το κάνεις αυτό, μπαίνεις σε άλλη φιλοσοφία. Φοβάμαι να κοιτάξω το δικό μου ωροσκόπιο, αλλά επειδή πιστεύω στο Θεό, λέω πως 'ό, τι είναι να έρθει, θα έρθει'".

Όσο για τις στιγμές που έχουν καταγραφεί στη μνήμη της είναι "οι στιγμές που γεννούσα το πρώτο μου παιδί και το δεύτερο".

(YUPI)