Ύποπτες προσπάθειες διασυρμού του κλάδου τους καταγγέλουν οι γιατροί του ΙΚΑ Μοιρών και Τυμπακίου.

Οι γιατροί εφιστούν την προσοχή των Ασφαλισμένων σε μεθοδεύσεις που μπορούν να πλήξουν το κύρος του κλάδου τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους :

ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Ιατροί ΙΚΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παραρτήματος ΜΟΙΡΩΝ γνωστοποιούν ότι θα εξετάζουν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ περιοχής ΜΕΣΣΑΡΑΣ εις τις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ-ΜΟΙΡΩΝ ή όπως ορίζει η σύμβαση εργασίας που έχουν συνάψει με το ΙΚΑ εξ αρχής.

Δηλώνουν δε κατηγορηματικά ότι έως ότου ενεργοποιηθεί ο ενιαίος φορέας Υγείας (ΕΟΠΥΥ),δεν θα χρησιμοποιήσουν την δυνατότητα που δίδεται από την νέα εγκύκλιο να εξετάζουν εις τα Ιατρεία τους, ασφαλισμένους του ΙΚΑ και να αμείβονται έτσι δύο φορές. Μία φορά με τον μηνιαίο μισθό και άλλη μία κατά πράξη και περίπτωση.
Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό.

Με αυτό τον τρόπο αρνούνται να συμβάλουν στην οικονομική εξαθλίωση του ΙΚΑ αλλά και στον εξευτελισμό του Θεσμού του Ιατρού του ΙΚΑ.

ΙΚΑ Μοιρών

ΤΟΥΠΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΙΚΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΙΚΑ Τυμπακίου

Ο Ιατρός του ΙΚΑ αποτελεί ένα ΘΕΣΜΟ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τώρα και πολλά χρόνια. Σήκωσε στους ώμους του και αυτός τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας,σεβάστηκε τον εργοδότη του το ΙΚΑ και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό παρέχοντας τις Ιατρικές του υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Είναι κρίμα και λάθος να μεθοδεύεται ο εξευτελισμός του.