«Ετοιμοπόλεμοι» εμφανίζονται πολίτες σε Ηράκλειο και Χανιά απέναντι στις επικείμενες διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς τους, στους οποίους περιλαμβάνεται και το τέλος ακινήτων.

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, η ομάδα «Πολίτες κατά του Χρέους» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει ότι θέτει σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας σε όσους έχουν πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, και «απειλούνται» με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ενημερώνουμε τους πολίτες που έχουν πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι το χαράτσι, αν αντιληφθούν, συνεργεία της ΔΕΗ ή ιδιώτες ή εργολάβους, οι οποίοι ετοιμάζονται να κόψουν το ρεύμα να τηλεφωνούν στους Πολίτες κατά τους Χρέους, στο τηλέφωνο 6978.393868

Καλούμε επίσης τις επιτροπές των πολιτών, που έχουν συγκροτηθεί στις συνοικίες και στα χωριά, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να αυτοοργανωθούν.

Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες την Κυριακή 15 του μήνα στις 5 το απόγευμα στην ανοικτή Συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας.

Χανιά

Με εξώδικο στη ΔΕΗ συνεχίζει τη δράση της η ομάδα του περιπτέρου Χανίων \”Δεν πληρώνω τα χαράτσια – ανυπακοή στα σχέδια εξόντωσής μας\” προειδοποιώντας την Επιχείρηση για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος σε περίπτωση που προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος προκαλώντας ζημιά σε περιουσιακά στοιχεία των πολιτών.

«Όσοι από τους συμπολίτες μας έχουν πληρώσει μόνο την κατανάλωση του ρεύματος και όχι το χαράτσι, μπορούν να προσκομίσουν αντίγραφο του λογαριασμού και του αποδεικτικού κατάθεσης, για πληρωμή που έχει γίνει είτε μέσω τραπεζικού A.T.M., είτε μέσω του ταμία της τράπεζας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ενώ τονίζεται ότι «αυτά τα αντίγραφα θα κατατεθούν μαζικά στη ΔΕΗ, μαζί με εξώδικο διαμαρτυρία και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δεσμευθεί να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία\”.

Η ομάδα γνωστοποιεί πως τα σημεία συγκέντρωσης των λογαριασμών είναι τα εξής:

• «Κοινωνική Κουζίνα» Τσουδερών 46, από 8 έως 10 μ.μ.
• Βιβλιοπωλείο «Διάγραμμα», Περίδου 9
• Αρτοποιείο Πλακόπουλος Ιωάννης, έναντι γραφείων ΔΕΗ
• Περίπτερο Νεμπαυλάκη, πλατεία Αγοράς
• Κεντρικό περίπτερο, πλατεία Κουνουπιδιανών
• Πρατήριο «ΟΛΑ», Οδός Αριστοτέλους – Κουνουπιδιανά

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στους εξής αριθμούς: 6972287093 – 6986195310.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook