Στον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι προχωρούν το πρωί της Δευτέρας πολίτες που διαμαρτύρονται για την πρόθεση της εταιρίας να εκδώσει τις πρώτες 400 διακοπές για το Ηράκλειο για λογαριασμούς που αφορούν και απλήρωτο τέλος ακινήτων.

Θα γίνει κατάληψη της εισόδου του κτιρίου ώστε να εμποδιστεί η είσοδος των υπαλλήλων αλλά και η παραλαβή των εντολών διακοπής από τους εργολάβους. Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, οι Πολίτες κατά του Χρέους αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Το απόγευμα της Κυριακής, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και εξέφρασαν την οργή τους για την επιλογή της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπές ενώ ήδη συστήνονται ανά γειτονιά «ομάδες περιφρούρησης» για άμεση δράση σε περίπτωση εμφάνισης των υπαλλήλων του εργολάβου που αναλαμβάνει τις διακοπές.

Οι Πολίτες κατά του Χρέους έχουν θέσει στη διάθεση των Ηρακλειωτών τον τηλεφωνικό αριθμό 6978.393868 για παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις που κάποιος εντοπίσει τον υπάλληλο να έρχεται για να του κόψει το ρεύμα.

Οι 400 πρώτες εντολές διακοπής που έχουν εκδοθεί αφορούν κυρίως επιχειρήσεις και όχι οικιακούς λογαριασμούς, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μάριος Διονέλλης