Στην πρώτη του συνέντευξη σε ξένο μέσο ενημέρωσης από όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή.
 
Ο κ. Παπαδήμος, μιλώντας στο CNBC, υπογράμμισε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι βέβαιη, όμως θα χρειαστούν θυσίες και ακόμη δύο χρόνια για τη λήψη πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.
 
Αναφορικά τώρα με το PSI και τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν πάλι την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι ερχόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, εντούτοις, θεωρεί ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και έτσι η χώρα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
 
«Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά και να τηρήσουμε τις υποσχέσεις που κατά το παρελθόν δώσαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
 
«Είμαστε κοντά σε συμφωνία, αλλά χρειάζονται μερικές ακόμη συζητήσεις ως προς το πώς θα ενώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία. Οι διαπραγματεύσεις έχουν παύσει, όπως ξέρετε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν και θα καταλήξουμε σε συμφωνία που θα είναι αμοιβαία αποδεκτή».
 
Όσον αφορά, τέλος, στα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, ο κ. Παπαδήμος ήταν κατηγορηματικός και τόνισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση 100% που θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μείνουμε στο ευρώ.
 
«Αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που τη στηρίζουν, και τι είναι πιο σημαντικό από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ».