Εγκρίθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης η χρηματοδότηση του Δήμου Χανίων με το ποσό των 591.655,22 ευρώ, για την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Δευτέρα 16/1, στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και την αρμόδια Αντιδήμαρχο σε θέματα Κοινωνικής Πολικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, παρουσία των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Κοτζαμιχάλη και Χαράλαμπου Βογιατζόγλου .

Πρόκειται για πράξη ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2007-2013, στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα σχολεία του Δήμου Χανίων που θα προμηθευτούν τον εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας εξοπλισμό, ανέρχονται συνολικά σε 53: τα 9 είναι ειδικά και τα υπόλοιπα 44 διαθέτουν τμήματα ένταξης. Η καταγραφή δε των αναγκών κάθε σχολικής μονάδας, έγινε σε συνεννόηση με το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Διευθυντή της.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να διευκολύνει την πρόσβαση στη γνώση όλων των μαθητών, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, προσαρμόζοντάς την στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, επειδή ο εξοπλισμός που θα προμηθευτούμε θα βοηθά και στο μέλλον τους μαθητές των σχολείων μας να ξεπερνούν τις όποιες μαθησιακές δυσκολίες, ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους και διευκολύνοντας τους εκπαιδευτικούς τους στο δύσκολο έργο τους, επιτρέποντάς τους να το αναβαθμίσουν», υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης.

«Τα είδη που πρόκειται να προμηθευτούμε είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, την αναβάθμισή της και την προσαρμογή της στις ιδιαίτερες ανάγκες τους», τόνισε από την πλευρά της η κα Χατζηδάκη, προσθέτοντας ότι στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικοί πίνακες, έπιπλα, όργανα γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, φυσικοθεραπείας, εξοπλισμός για παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης, παραϊατρικός, παιδικής χαράς κι εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης και τουριστικών επαγγελμάτων, καθώς κι εκπαιδευτικό παιδαγωγικό υλικό.

«Τα παραπάνω καλύπτουν την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών πρόσβασης κι εξυπηρέτησης μαθητών με αναπηρίες, προμήθειας κι εμπλουτισμού του εκπαιδευτικού και ψυχοκινητικού υλικού, καθώς κι εξοπλισμού εργαστηρίων των μονάδων ειδικής εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη προσπάθεια θα καταβάλλουμε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας του εξοπλισμού όσο γίνεται συντομότερα και πάντως πριν την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς» σημείωσε ακόμη η κα Χατζηδάκη, η οποία καταλήγοντας ευχαρίστησε το Γραφείο Παιδείας και το Τμήμα Προγραμματισμού κι Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Χανίων για τη σημαντική συμβολή τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook