Απαντητική επιστολή απέστειλε ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) έπειτα από την επιστολή που είχε αποστείλει η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, σχετικά με τις εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή του Δήμου, που προκλήθηκαν το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, λόγω του παγετού που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Ως αποτέλεσμα οι καλλιέργειες της ελιάς και των κηπευτικών επλήγησαν σε ποσοστό που κατά τόπους αγγίζει ακόμη και το 100% της παραγωγής. Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης είχε τότε συναντηθεί και με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής το Διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δασκαλάκη, που, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, είχε επισκεφθεί περιοχές του Δήμου που είχαν πληγεί.

Στην επιστολή του ΕΛΓΑ αναφέρεται ότι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας συγκεντρώθηκαν περίπου 6.500 χιλιάδες δηλώσεις ζημιάς από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Επίσης, σημειώνεται ότι για τις καλλιέργειες που έχριζαν άμεσης εκτίμησης οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά τις επισημάνσεις των ζημιών από τα στελέχη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ηρακλείου, ενώ οι εκτιμήσεις για την καλλιέργεια της ελιάς θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Παράλληλα, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου υποβολής δηλώσεων ζημιάς, το γεωπονικό προσωπικό του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ηρακλείου θα ενισχυθεί με γεωπόνους άλλων υποκαταστημάτων, καθώς και με συμβασιούχους γεωπόνους, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, το έργο των εκτιμήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook