Ακόμα έναν άνθρωπο, τον έβδομο, εντόπισαν τα συνεργεία διάσωσης νεκρό στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia που παραμένει μισοβυθισμένο στα ανοιχτά του ιταλικού νησιού Τζίλιο.

Κι ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν.

Σύμφωνα με τις συνομιλίες που καταγράφηκαν από το μαύρο κουτί του πλοίου ο καπετάνιος - που ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε το πλοίο - ενώ έλαβε διαταγές να επιστρέψει αρνήθηκε επίμονα!

Ο Φραντσέσκο Σκετίνο, διατάχθηκε να επιστρέψει για να οργανώσει την εκκένωση του πλοίου, όμως το απέφυ

Συνολικά 29 άνθρωποι αγνοούνται - 25 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος.

Ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν μικρότερος, όμως αυξήθηκε αφού πολλοί έψαχναν μάταια τους συγγενείς τους στους διασωθέντες.

Τουλάχιστον 10 γερμανοί είναι μεταξύ των αγνοουμένων. Εντυπωσιακό είναι ότι ο επικεφαλής των ομάδων διάσωσης ακόμα και σήμερα πιστεύει ότι μπορεί κάποιοι να έχουν καταφύγει σε σημείο του πλοίου το οποίο δεν έχει βάλει νερά.

Τραγικό είναι επίσης ότι ο καπετάνιος του πλοίου στον οποίο απαγγέλθηκαν σκληρές κατηγορίες, τις αρνείται όλες.

Όμως το μαύρο κουτί είναι αδιάψευστος μάρτυρας της δειλίας του.

Οι αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα τον διάλογο την ώρα που ο καπετάνιος ήταν ήδη σε σωστική λέμβο και άφηνε τον κόσμο στην τύχη του:

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ: "Τώρα, πηγαίνετε στο σκάφος, ανεβείτε από την σκάλα έκτακτης ανάγκης για να συντονίσετε την εκκένωση. Πρέπει να μας πείτε, πόσοι άνθρωποι, παιδιά, γυναίκες, είναι συνολικά μέσα στο πλοίο. Τι κάνετε; Εγκαταλείπετε την διάσωση; Κατετάνιε! Σας διατάζω! Είμαι επικεφαλής τώρα! Ζητήσατε εκκένωση του πλοίου! Υπάρχουν ήδη πτώματα!"

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ: "Πόσα;"

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ: "Εγώ θα σας το πω αυτό; Τι κάνετε; Πάτε στο σπίτι σας;"

(newsit)