Την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις του φράγματος Πλακιώτισσας ζήτησε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του:

\”Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν οι κάτοικοι του Σοκαρά του Δήμου Γόρτυνας, για τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων του φράγματος της Πλακιώτισσας. Ενώ έχει παρέλθει αρκετός χρόνος από τότε που εκδικάστηκαν οι εν λόγω αποζημιώσεις, και ενώ οι εργασίες κατασκευής του έργου συνεχίζονται, εν’ τούτοις οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν εξακολουθούν να μην έχουν αποζημιωθεί.

Οι ιδιοκτήτες, κυρίως αγρότες της περιοχής, διαμαρτύρονται και εκφράζουν με κάθε τρόπο την αγανάκτηση τους, σύμφωνα και με πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξ’ αιτίας και των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί τη φετινή χρονιά η παραγωγή τους.

Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί αν προτίθενται να παρέμβουν προκειμένου να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους για τις απαλλοτριώσεις του φράγματος Πλακιώτισσας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook