Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή ευθύνης τους, το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο.

Παρά τις ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις, ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να αποφύγει τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου και τη σύλληψη του 33χρονου οδηγού, ακολούθησε επισταμένη αστυνομική έρευνα, απ΄όπου προέκυψε ότι ο δράστης αφαίρεσε το συγκεκριμένο όχημα το απόγευμα της ίδιας ημέρας από την περιοχή της Σταυρούπολης.

Στη συνέχεια, διέρρηξε τέσσερα επιπλέον σταθμευμένα οχήματα, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να θέσει σε λειτουργία δύο από αυτά, ενώ από το εσωτερικό των άλλων δύο αφαίρεσε διάφορα μικροαντικείμενα.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος δράστης:

• Την 27-08-2011, διέρρηξε κατοικία στο Νέο Ρύσιο, απ΄όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 7.000 ευρώ.

• Την 28-12-2011, διέρρηξε αποθήκη στην ίδια περιοχή, απ΄όπου αφαίρεσε έναν χάλκινο ψύκτη, αξίας 1.500 ευρώ.

• Την 30-12-2011, προέβη σε ζωοκλοπή από περιφραγμένο αγροτεμάχιο επίσης στην περιοχή του Ρυσίου.

• Την 03-11-2011, διέρρηξε οικία χωρίς να προβεί σε αφαίρεση αντικειμένων.

• Την 11-01-2012, αφαίρεσε φορτηγό αυτοκίνητο από την περιοχή της Τούμπας

• Την 14-01-2011, από την περιοχή της Πολίχνης, αφαίρεσε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς την επόμενη ημέρα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη διερεύνηση της εγκληματικής δράσης του 33χρονου.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει καταδικαστεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.