Όπως τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεφυτρώνουν στην Ηλεία τα κυκλώματα απατεώνων που εκμεταλλεύονται την αγάπη των ηλικιωμένων θυμάτων τους για τα παιδιά τους! Παρά τις τελευταίες συλλήψεις, καταγράφηκε άλλο ένα κρούσμα εξαπάτησης ηλικιωμένου.

Το νέο θύμα ήταν μια 79χρονη γυναίκα που δεν υποψιάστηκε το παραμικρό, όταν ένας άγνωστος άνδρας ηλικίας μεταξύ 35 και 45 χρόνων την επισκέφθηκε στο σπίτι της στα Καβάσιλα Ηλείας παριστάνοντας τον γνωστό του γιου της και ισχυρίστηκε ότι ο γιος της, του όφειλε χρήματα που του είχε δανείσει.

Ήταν, μάλιστα, τόσο πειστικός ο απατεώνας, που έκανε στην ηλικιωμένη ολόκληρο… κήρυγμα για το πώς κάποιος πρέπει να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις του! Η άτυχη γριούλα έφτασε στο σημείο να… ντρέπεται για το παιδί της και κάθε αμφιβολία της κάμφθηκε! Έτσι, έδωσε στον άγνωστο τα 450 ευρώ που ζήτησε και εκείνος έσπευσε να εξαφανιστεί με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Ο πλανόδιος πωλητής λευκών ειδών που χτύπησε την πόρτα μιας 87χρονης στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας, είχε άλλους σκοπούς. Όση ώρα η γριούλα κοίταζε το εμπόρευμά του, εκείνος άνοιξε ένα συρτάρι χωρίς να τον αντιληφθεί και άρπαξε από μέσα το πορτοφόλι της με 1.000 ευρώ! Αμέσως μετά, μπήκε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε πριν η ηλικιωμένη διαπιστώσει την κλοπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook