Με τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τον ΛΑΟΣ να εκφράζουν αντιρρήσεις, οι οποίες μεταφράστηκαν και σε αρνητική ψήφο, εγκρίθηκε επί της αρχής από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο «Κώδικας Ναρκωτικών». Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν πλην του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στη Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με το νομοσχέδιο εξορθολογίζονται οι ποινές, ώστε να συνδέονται με την πραγματικότητα, ενώ δίνεται βάρος ισορροπιστικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή. Ο κ. Παπαϊωάννου διευκρίνισε επίσης ότι με το νομοθέτημα αποδοκιμάζεται η χρήση όταν είναι δημόσια, γίνεται διαχωρισμός της χρήσης από τη διακίνηση και τιμωρείται όποιος συμμετέχει στο να έχει κάποιος ναρκωτικά. «Θέλουμε στη φυλακή τον διακινητή, δεν θέλουμε στη φυλακή τον αποκλειστικά χρήστη, γιατί η φυλακή δεν βοηθά», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας πως αυτός είναι ο πυρήνας του νομοσχεδίου.

Επισήμανε, πάντως, ότι και με τις τροποποιήσεις που γίνονται, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το πιο αυστηρό νομικό οπλοστάσιο για τα ναρκωτικά, χωρίς ωστόσο να απολαμβάνει και τα ανάλογα αποτελέσματα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook