«Χαμένη» από πλευράς μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής εξυγίανσης χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας τη δεκαετία συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ και συμπλήρωσε πως «αυτό πληρώνουμε σήμερα».

Παράλληλα, σε ομιλία του στο διεθνές επενδυτικό φόρουμ για την ενέργεια, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του PSI και για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, κάτω από 90%, το 2020, εφόσον υπάρξει συμφωνία, υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα και υψηλότερη ανάπτυξη και προχωρήσουν αποκρατικοποιήσεις.

Αν και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εκτίμησε έως ότου υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση και εξοφληθούν τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο, θα εξακολουθήσει να υπάρχει αβεβαιότητα.

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε, τέλος, ότι ενώ υπάρχει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι του 2020 για λόγους που συνδέονται με τους περιορισμούς των δικτύων μεταφοράς, την αρνητική οικονομική συγκυρία, τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών στην υλοποίηση των επενδύσεων, τις δυσκολίες αδειοδότησης, κ.α

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook