Το θέμα της ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος στην Αγία Βαρβάρα και κατ’ επέκταση η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Γόρτυνας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανάμεσα στο Δήμαρχο Νίκο Σχοιναράκη,  τον Υφυπουργό Μανώλη Όθωνα, ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους από το Ηράκλειο.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους βουλευτές, Λευτέρη Αυγενάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Μανώλη Στρατάκη, επισκέφτηκε το γραφείο του κ. Όθωνα στο Υπουργείο, προκειμένου να του θέσει επί τάπητος το πολύκροτο θέμα της έλλειψης αστυνόμευσης στο μεσαρίτικο Δήμο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας, Αντιστράτηγος Γρηγόρης Μπαλάκος, καθώς κι ο Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης που είναι Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Σχοιναράκης εξέφρασε στους συνομιλητές του τα παράπονα του ίδιου αλλά και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στο Δήμο Γόρτυνας, ζητώντας την άμεση ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην Αγία Βαρβάρα. Παράλληλα ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Όθωνα αλλά και τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Δημαρχείου Αγίας Βαρβάρας, που είναι διαθέσιμες για το σκοπό αυτόν, καθώς έπειτα από ομόφωνη απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, έχει αποφασιστεί να παραχωρηθούν δωρεάν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Βαρβάρας.

«Έγινε μια συνάντηση μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Τόσο ο κ. Όθωνας, όσο και οι δυο αντιστράτηγοι, φαίνεται να κατανόησαν πλήρως το πρόβλημα που υπάρχει στο Δήμο Γόρτυνας με την έξαρση της εγκληματικότητας. Ένα πρόβλημα που δυστυχώς είναι απόρροια της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα Αστυνομικό Τμήμα ή έστω Αστυνομικός Σταθμός σε κάποια από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Όπως τους τόνισα το μοναδικό αίτημα των δημοτών της Γόρτυνας είναι να ιδρυθεί Αστυνομικό Τμήμα στην Αγία Βαρβάρα ώστε οι άνδρες που θα υπηρετούν εκεί να μπορούν να περιπολούν σε όλο το Δήμο και σε συνεργασία με τους άνδρες του ΤΑΕ Μεσαράς να επαναφέρουν το κλίμα ασφάλειας στην περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Όθωνα για το πνεύμα κατανόησης που επέδειξε, καθώς και όλους τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου που στηρίζουν το αίτημα του Δήμου Γόρτυνας για ίδρυση ΑΤ στην Αγία Βαρβάρα.

Οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας δεσμεύτηκαν πως από τη στιγμή που ο Δήμος παραχωρεί δωρεάν κτιριακές εγκαταστάσεις για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως και τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να έχουμε θετικές εξελίξεις επί του θέματος.» επισήμανε ο κ. Σχοιναράκης, που αποκάλυψε παράλληλα πως προσεχώς αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Μανώλη Παραβολιδάκη, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος την εντατικοποίηση των περιπολιών που πραγματοποιούν οι άνδρες των ΤΑΕ Μεσαράς, στα χωριά του Δήμου Γόρτυνας.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook