Μετά την παρουσίαση της νέας Boxster στο Ντιτρόιτ, η Porsche ετοιμάζεται να μας δείξει και την καινούρια Cayman. Το νέο κουπέ μοντέλο αναμένεται ακόμα καλύτερο και ισχυρότερο.

Στην έκθεση του Ντιτρόιτ πριν από λίγες ημέρες η Porsche αποκάλυψη την καινούρια Boxster. To ανοιχτό μοντέλο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση και της επόμενης γενιάς της Cayman, ουαστικά της κουπέ «αδερφής» της. Η παρουσίαση της νέας Cayman δεν αναμένεται να γίνει πριν από το τέλος του 2012, οπότε προς το παρόν έχουμε στα χέρια μας και παρουσιάζουμε αποκλειστικά μια κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη, εικόνα του αυτοκινήτου. Από αισθητικής άποψης, το γερμανικό κουπέ θα μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τη Boxster, όπως άλλωστε φαίνεται και στη φωτογραφία. Κυριαρχούν οι οβάλ σχηματισμοί και οι καμπύλες σε φωτιστικά σώματα, σε «φτερά» αμαξώματος και στην οροφή φυσικά. To αποτέλεσμα δείχνει άκρως ελκυστικό και δυναμικό, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η Porsche.


Ομορφότερη και «πιο πράσινη» έρχεται και η νέα Cayman (κατασκοπευτική ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα)

Aπό τεχνική άποψη, η νέα Cayman αναμένεται τουλάχιστον κατά 15% πιο οικονομική και οικολογική από την υπάρχουσα. Ουσιαστικά, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις εφαρμογές μείωσης του βάρους του αμαξώματος που υιοθετούν οι μηχανικοί της φίρμας, με τη χρήση νέων ελαφρύτερων υλικών. Σε επίπεδο κινητήρων, πέρα από τη μείωση της κατανάλωση και των εκπομπών CO2, αναμένεται και μια μικρή αύξηση της ιπποδύναμης. Θυμίζουμε πως σήμερα ο 2,9 λίτρων κινητήρας της «απλής» Cayman αποδίδει 265 ίππους, ενώ στην ισχυρότερη Cayman S το μοτέρ των 3,4 λίτρων αποδίδει 320 ίππους.


Aυτό είναι το πίσω άκρο της νέας Boxster. Ανάλογα στοιχεία θα δούμε και στην Cayman.

Όπως προείπαμε, δεν έχει επισημοποιηθεί συγκεκριμένο χρονικό σημείο της παρουσίασης της νέας Cayman. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για το τέλος του 2012 ή τις αρχές του 2013.

(autotriti)