Οι φήμες στις αρχές του μήνα που ήθελαν την Kodak να μην τα βγάζει πέρα με τα οικονομικά της επαληθεύτηκαν και η εταιρεία κατέθεσε σήμερα αίτηση για χρεοκοπία.

Αναφορές κάνουν λόγο μάλιστα ότι η εταιρεία εξασφάλισε το ποσό των $950 εκατομμυρίων δολαρίων από τον όμιλο Citigroup έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στα έξοδά της κατά τη διάρκεια της χρεοκοπίας. Τα περιουσιακά στοιχεία της Kodak υπολογίζονται γύρω στα $5.1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το χρέος της ξεπερνά τα $6.8 δισεκατομμύρια. Στις αρχές του μήνα η Moody’s υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της σχετικά με το χρέος της εταιρείας χαρακτηρίζοντας τις πιθανότητες χρεοκοπίας της ιδιαίτερα αυξημένες.

Οι πιστώσεις της Kodak αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τον τελευταίο καιρό, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις παραδοσιακών φιλμ συρρικνώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία δεν κατάφερε να προλάβει τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, την Canon και τη Hewlett Packard.

Η Kodak υπήρξε στο παρελθόν εταιρεία φαινόμενο σχετικά με την έρευνά της και υπογραμμίζεται ότι ήταν η πρώτη εταιρεία που ανακάλυψε τη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή το 1975. Τότε όμως την είχε αποσύρει από τα καταναλωτικά ράφια, καθώς θα μπορούσε να βλάψει τις τότε επικερδής κινήσεις της στην αγορά των συμβατικών φωτογραφικών μηχανών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook