Μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας των τελευταίων ετών αποκαλύφθηκε στη Ρόδο με την σύλληψη ενός 58χρονου αρχιτέκτονα και ενός 64χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος τουριστικών ειδών, που συνελήφθησαν λίγο πριν ξεπουλήσουν για 3.000.000 ευρώ συνολικά 1.594 αρχαία αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας!

Οι αστυνομικοί επενέβησαν τη στιγμή που οι δυο αρχαιοκάπηλοι προσπαθούσαν να κρύψουν στο πατάρι του καταστήματος του 64χρονου τα πολύτιμα αντικείμενα για τα οποία αναζητούσαν αγοραστές. Εκατοντάδες νομίσματα, αγγεία, λυχνάρια, αμφορείς, προσωπεία, ειδώλια, ψήφοι, σφραγίδες, δακτυλίδια και βραχιόλια βρέθηκαν στην κατοχή τους και εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων αρχαιοκαπήλων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρόδου, ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση αρχαιοτήτων σε βαθμό κακουργήματος και διέταξε την κράτησή τους ως την προσεχή Τρίτη, που πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook