Σε ένα ματς όπου η ΑΕΚ έπαιξε με πάρα πολλές απουσίες και πολλούς αναπληρωματικούς παίκτες ο Εργοτέλης δεν κατάφερε ούτε αυτή την φορά να κερδίσει τον κακό του δαίμονα στο ελληνικό πρωτάθλημα φέρνοντας ισοπαλία 1-1 το Σάββατο το βράδυ στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Το ματς έγινε υπό καταρακτώδη βροχή κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο η οποία πάντως αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που προσέφεραν ωραία θέαμα σε όσους «ηρωϊκούς» φιλάθλους βρέθηκαν στο γήπεδο παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Από το πρώτο ημίχρονο δεν έχουν να θυμόμαστε σχεδόν τίποτα καθώς οι δύο ομάδες ήταν ανούσιες επιθετικά σημειώνοντας από μια καλή ευκαιρία. Η ΑΕΚ απείλησε στο 21΄ με το μακρινό σουτ του Κλωναρίδη που έδιωξε σε κόρνερ ο Πίρσον και ο Εργοτέλης στο 36΄ από μια εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή.

Με την έναρξη του δευτέρυο ημιχρόνου η ΑΕΚ στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Εργοτέλη κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 49΄ με συρτό σουτ του Λυμπερόπουλου από το ύψος της περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μάλιστα στη συνέχεια δύο πολύ τεράστιες ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς αλλά ο Σιαλμάς στο 60΄ και ο Λαγός στο 70΄ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον από πλεονεκτική θέση.

Ο Εργοτέλης ξύπνησε μετά το 70΄ και αφού είχε μπει στο ματς από το 61΄ ο Νίκος Κατσικοκέρης που ήταν για ακόμη ένα ματς ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του.

Ο 23χρονος επιθετικός απείλησε στο 70΄ με σουτ έξω από την περιοχή και ο Κυριακίδης στο 73΄ έφτασε μια ανάσα από το γκολ αλλά το σουτ που έκανε από διαγώνια δεξιά μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή.

Δύο λεπτά αργότερα η υπεροχή του Εργοτέλη καρποφόρησε όταν σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της κρητικής ομάδας ο Φραγκουλάκης έβγαλε ωραία στον κενό χώρο στον Κουτσιανικούλη αυτός φτάνοντας απέναντι στον Αραμπατζή έκοψε ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Κατσικοκέρης με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Ο Εργοτέλης τέσσερα λεπτά μετά το γκολ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-1 όταν ο Κατσικοκέρης έδωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μπούντιμιρ αλλά αυτός δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Αραμπατζή. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στον αγώνα με τον Εργοτέλη να φεύγει στεναχωρημένος από το γήπεδο για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε ένα δεύτερο γκολ τις ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει μια σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ σπάζοντας το αρνητικό ρεκόρ των προηγούμενων χρόνων.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Τζανακάκης (78΄Γιαλούσης), Σασιασβίλι, Χίμπλιγκερ, Σαρρής, Μπέτο (61’ Κατσικοκέρης), Ολίσε, Φραγκουλάκης, Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης, Μπούντιμιρ (84΄Χαντί).

AΕΚ (Ν. Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κλωναρίδης (70’ Καφές), Δέλλας, Λαγός, Αργυρίου, Σιαλμάς, Μπουγαϊδης (43’ Κοντοές), Βάργκας, Λυμπερόπουλος, ΚΑάρλος (46’ Γκερέϊρο), Ρίκκα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook