Έναν νέο φορέα που θα ονομάζεται «ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.» (Ελληνική Λαϊκή Δηµοκρατική Αντίσταση) πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης υποστηρίζει ότι η χώρα «τελεί υπό κατοχή» και στο ερώτημα «η λέξη 'επανάσταση' τι σημαίνει για εσάς;», απαντά: «Ανάσταση».

Αναφερόμενος στην «ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ», ο Μ.Θεοδωράκης λέει πως είναι ένας φορέας στον οποίο «χωράνε όλοι οι Έλληνες πλην των κρυπτοχουντικών (που είναι και το µόνο 'απαγορευτικό' µας), φτάνει να είναι ανεξάρτητοι και αποφασισµένοι να αγωνιστούν για τη χώρα τους».

Όσον αφορά στις αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι λαμβάνονται «πραξικοπηματικά».

«Είναι ποτέ δυνατόν κυβερνήσεις ουσιαστικής µειοψηφίας να παίρνουν τόσο σκληρά µέτρα και µε τα συνεχή δάνεια (που όλα πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές, ενώ παράλληλα στοιβάζουν καινούργια βάρη και ουσιαστικά µας κάνουν υποτελείς σ’ αυτούς) να διαµορφώνουν το µέλλον της χώρας; Αν όλα αυτά δεν είναι στην ουσία πραξικοπηµατικά, τότε τι είναι πραξικόπηµα;» αναρωτιέται.

Στο ερώτημα εάν θα δεχόταν μία πιθανή πρόσκληση σε συνάντηση από τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει:

«Αν όµως συνέβαινε κάτι τέτοιο, βεβαίως θα του έλεγα όσο µπορούσα πιο ευγενικά ότι δεν κάνει καλά να συµβάλλει στο απεχθές έργο κάποιων ξένων που αποβλέπουν στην εξουδετέρωση του ελληνικού λαού και στην καταλήστευση του εθνικού πλούτου. Και ότι, αν δεν µπορεί να σταθεί ως εθνικός ηγέτης, τότε είναι καλύτερα να παραιτηθεί και να µη δεχθεί να γίνει ο πρωθυπουργός της κατάλυσης του ανεξάρτητου και κυρίαρχου ελληνικού κράτους που µας παρέδωσαν οι πρόγονοί µας, έστω µε τις ανεπάρκειες και τα προβλήµατά του. ∆εν υπάρχει ούτε µία περίπτωση στο δισεκατοµµύριο να συγχωρήσουν οι Έλληνες αυτό που πάει να γίνει.

Τέλος, δηλώνει ότι συμφωνεί με την άποψη του συνταγµατολόγου κ. Κασσιµάτης ότι «έχουµε ξένη κατοχή».

«Τι είναι κατοχή; Οι ξένοι µε στρατιωτικές στολές; Σήµερα τα πράγµατα έχουν εξελιχθεί. Και µπορούµε να πούµε ότι οι ξένοι µε γραβάτα είναι περισσότερο αδίστακτοι. Και πιο επικίνδυνοι, γιατί δεν τους βλέπει ακόµη ο λαός. Όταν σε µια χώρα η εξωτερική, αµυντική, οικονοµική και πολιτική ζωή κατευθύνεται από έναν ή περισσότερους ξένους, τότε η χώρα αυτή δεν είναι ελεύθερη. ∆ηλαδή, τελεί υπό κατοχή» τονίζει χαρακτηριστικά.

(in.gr)