Μετά τις αρχικές έντονες αντιδράσεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ρίχνουν τους τόνους για το θέμα που προέκυψε με το έλλειμμα του 2009, για το οποίο ο εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης ζητά από τη Βουλή διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ψυχραιμότερες φωνές ζητούν υπομονή έως ότου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβιβάσει το πόρισμα στη Βουλή.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η ανακίνηση τέτοιων θεμάτων στην παρούσα κρίσιμη φάση ανάβουν νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και υποσκάπτουν το έργο της κυβέρνησης.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, η τρόικα εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι η εισαγγελία ανακινεί το θέμα και υπενθύμισε το γεγονός ότι η αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος έγινε σε συνεργασία με την Eurostat.

Σε αυτό το κλίμα, μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Δευτέρας η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε να μην ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου και να μην στοχοποιείται ο Γ.Παπανδρέου, o οποίος έδωσε τη μάχη του για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε την συγκυρία ύποπτη και έκανε λόγο για επιλογή που θέτει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι θα επικρατήσει η λογική.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση υπέγραψε το μνημόνιο τον Μάιο και η αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος έγινε μετά από αίτημα της Eurostat τον Νοέμβριο του 2010.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook