Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ο Εργοτέλης κατάφερε να καλύψει άμεσα το σοβαρό κενό που δημιουργήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας με την ξαφνική φυγή του Βίσιο βρίσκοντας στο πρόσωπο του Φίλιππου Δάρλα τον αντικαταστάτη του Αυστριακού αμυντικού.

Ο 28χρονος (23 Οκτωβρίου 1983) αριστερός μπακ που το τελευταίο εξάμηνο είχε μείνει χωρίς ομάδα μετά την αποδέσμευση του από τον Ατρόμητο βρέθηκε την Δευτέρα το πρωί στο Ηράκλειο και μέσα σε λίγα λεπτά υπέγραψε για τους επόμενους έξι μήνες στην κρητική ομάδα.

«Η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Φίλιππο Δάρλα για τους επόμενους έξι μήνες (30/06/2012)» αναφέρει η ανακοίνωση του Εργοτέλη για την απόκτηση του Φίλιππου Δάρλα.

Μάλιστα ο Δάρλας έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη στο επίσημο σαϊτ της ομάδας λέγοντας :

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε μια ομάδα, όπως είναι ο Εργοτέλης. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Εργοτέλη που μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της».

Το βιογραφικό του Φ. Δάρλα

Ο νέος αριστερός μπακ του Εργοτέλη το τελευταίο εξάμηνο ήταν χωρίς ομάδα καθώς είχε μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Ατρόμητο , ενώ το περσινό πρώτο εξάμηνο το είχε περάσει στην Α΄ κατηγορία της Γαλλίας με την ομάδα της Μπρέστ μετρώντας μόλις 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ο Δάρλας ξεκίνησε το 1999 την καριέρα του από τον Παναιτωλικό στον οποίο έμεινε για δύο χρόνια έχοντας 22 συμμετοχές και 1 τέρμα. Από εκεί έκανε το μεγάλο άλμα στα 18 του χρόνια παίρνοντας μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό στον οποίο στα χρόνια της παρουσίας του είχε 27 συμμετοχές αλλά ποτέ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στους «πράσινους» και για αυτό στα 9 χρόνια που ανήκε στον Παναθηναϊκό δόθηκε δανεικός στην Καλλιθέα, το Μαρκό (42 συμμ. – 4 γκολ), τον Απόλλωνα Σμύρνης (20 συμμ. – 3 γκολ), και τον ΠΑΟΚ (14 συμμετοχές).

Το καλοκαίρι του 2010 έχοντας μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και πήρε μεταγραφή για την Μπρέστ στην Α΄ κατηγορία της Γαλλίας. Εκεί όμως έμεινε μόνο για ένα εξάμηνο και λύνοντας το συμβόλαιο του επέστρεψε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο στον Ατρόμητο έχοντας 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook