Μετά τη θετική υποδοχή που είχε στις εκθέσεις αυτοκινήτου που... περιόδευσε, το V60 plug-in Hybrid μπαίνει τις επόμενες ημέρες στην παραγωγή! Μάλιστα η Volvo προχώρησε στην αποκάλυψη της τελικής σχεδιαστικής μορφής του αυτοκινήτου.

Το V60 Plug-in Hybrid συνδυάζει τρεις διαφορετικές τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός με το πάτημα ενός κουμπιού επιλέγει τρείς διαφορετικές λειτουργίες για το αυτοκίνητό του:
Να είναι αμιγώς ηλεκτρικό με αυτονομία 50 χιλιομέτρων (λειτουργία Pure), να είναι υβριδικό με εκπομπές CO2 μόλις 49 g/km (λειτουργία Hybrid), ή ένα υψηλής απόδοσης αυτοκίνητο, που διαθέτει 285 ίππους (215 + 70 PS) και 65,2 kgm ροπής (λειτουργία Power). Οι επιδόσεις του είναι εκρηκτικές με το 0-100 kh/h επιτάχυχυνσης να καλύπτεται σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Στους εμπρός τροχούς του Volvo V60 Plug-in Hybrid, φτάνει η ροπή των 44,8 kgm του 5κύλινδρου turbodiesel κινητήρα D5 με χωρητικότητα 2.4 λίτρων, που αποδίδει 215 ίππων.
Στον πίσω άξονα δίνει κίνηση ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 70 ίππων, που τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Η μετάδοση της κίνησης πραγματοποιείται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.


(car+speed)