Αποφασισμένοι δηλώνουν οι τεχνικοί της ΔΕΗ στη Σύρο να προασπίσουν κάθε άνεργο, χαμηλοσυνταξιούχο και γενικά άνθρωπο με χαμηλούς πόρους από την απειλή της διακοπής ρεύματος σε περίπτωση που δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι.

Για την Τρίτη 24/01 μάλιστα έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση του σωματείου των τεχνικών με τους αγανακτισμένους πολίτες του νησιού προκειμένου να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε κάθε είδους επιδρομή στα χαμηλά εισοδήματα.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι όπως επισήμανε στο syrosnews.gr ο πρόεδρος του σωματείου των τεχνικών της ΔΕΗ Σύρου κ. Στράτος Σιμιτζής ότι στη Σύρο δεν έχει εκδοθεί καμία εντολή διακοπής ρεύματος. Βγήκαν κάποιες διαταγές που αφορούν καταστήματα όμως για ανεξόφλητους λογαριασμούς πριν ακόμα επιβληθεί το χαράτσι.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι από πλευράς τεχνικών (που είναι όλοι υπάλληλοι της ΔΕΗ και όχι εργολάβοι όπως σε άλλες περιοχές της χώρας) θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην διακοπει το ρεύμα σε ανθρώπους, που έχουν πραγματικό πρόβλημα και δεν είναι σε θέση να πληρώσουν κάθε είδους χαράτσια.