Παρέμβαση τομή στο θέμα της οδικής ασφάλειας της ενδοχώρας της Κρήτης με την χρηματοδότηση έργων 30 εκ. περίπου ευρώ, πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιώντας όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr τις δεσμεύσεις της για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο νησί.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο ΕΠ. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο που αφορά στην Οδική Ασφάλεια της Κρήτης «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Κρήτης συνολικού προϋπολογισμού 29.180.000 ΕΥΡΩ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες σε μήκος 1700 χιλιομέτρων και αφορά σε εργασίες βελτίωσης, παρεμβάσεις σε εντοπισμένες επικίνδυνες θέσεις, του επαρχιακού οδικού δικτύου με στόχο την βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας του. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι στην προώθηση των διαδικασιών σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων οι οποίοι έγκυρα και έγκαιρα ολοκλήρωσαν τις μελέτες των προς εκτέλεση έργων χωρίς να χρειαστεί να γίνουν έξοδα, να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ.

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για ένα ασφαλές επαρχιακό οδικό δίκτυο. Προτεραιότητα μας είναι οι πολίτες και η ασφάλεια τους, αλλά και οι προσφερόμενες υποδομές και υπηρεσίες που συμβάλλουν παράλληλα στην τοπική ανάπτυξη. Αξίζουν συγχαρητήρια στις τεχνικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων που σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσαν τις μελέτες των αναγκαίων έργων χωρίς να δαπανηθούν χρήματα…» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι, με την εκτέλεση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων αλλά και άλλων έργων που θα ακολουθήσουν θα υπάρξει απασχόληση και θα αναθερμανθεί η τοπική οικονομία.

Από την πλευρά τους στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά δίνονται τόσα χρήματα και γίνονται τόσο μεγάλες παρεμβάσεις στο θέμα της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού.

Επίσης για τις παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου πρόληψης ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης δήλωσε:

«Ακόμα και ένα ευρώ που διατίθεται για την οδική ασφάλεια είναι σημαντικό όφελος για τον Κρητικό πολίτη και οδηγό. Έγινε μια προσεκτική και εμπεριστατωμένη αναζήτηση των βασικών αναγκών του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης και πιστεύω πως οι στοχευμένες αυτές παρεμβάσεις της Περιφέρειας θα βελτιώσουν την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. Από την άλλη δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι στη σημερινή οικονομική κρίση τα 30 εκ. περίπου ευρώ θα δώσουν την ευκαιρία σε πολλούς συμπατριώτες μας να έχουν δουλειά».
Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται ομαδοποιούνται σε τέσσερις κατηγορίες δράσεων:
• Την οριζόντια και κάθετη σήμανση (διαγραμμίσεις, πινακίδες κλπ) σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο
• Την βελτίωση – κατασκευή κόμβων
• Την βελτίωση της πρόσφυσης με την κατασκευή αντιολισθηρού τάπητα, την αποκατάσταση/αντικατάσταση οδοστρωμάτων και την κατασκευή μικρών τεχνικών
• Την προστασία από τις πτώσεις βράχων και τις κατολισθήσεις

Δείτε εδώ τα έργα που θα υλοποιηθούν

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook