Προτροπή στους Χανιώτες να καταναλώνουν προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αλλά και στους επιχειρηματίες να καταστήσουν τα αγαθά, που προσφέρουν, περισσότερο ανταγωνιστικά απηύθυνε σήμερα Δευτέρα, στο πλαίσιο σύσκεψης ο Δήμος Χανίων.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου για θέματα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ελευθέριου Αμπαδιωτάκη, το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και άλλων Φορέων του Νομού.

Με  βασικό σύνθημα «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά» και στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας των εγχώριων προϊόντων και Υπηρεσιών, οι εμπλεκόμενοι Φορείς συμφώνησαν στο ό,τι είναι απαραίτητη η ενημέρωση του καταναλωτή για τα πολλαπλά οφέλη της εν λόγω προσπάθειας.

«Υπάρχει μία κίνηση ενεργών πολιτών που έχει ξεκινήσει από την Αθήνα, ώστε να μάθουμε να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε. Το σύνθημα του κινήματος αυτού είναι «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά». Πρόεδρος του κινήματος είναι η κα. Μπέη και αυτόν τον καιρό συστήνονται Συντονιστικές Επιτροπές ανά Περιφέρεια» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αμπαδιωτάκης, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε, ώστε η χώρα μας να βγει από την κρίση, να προστατεύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον αγροτικό κόσμο και να αποφύγουμε τα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα».

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, χαρακτήρισε θετική την κίνηση για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων,  υπενθυμίζοντας ότι σε πρόσφατη συνάντηση του με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων πρότεινε την υιοθέτηση του συνθήματος «Στήριξη των χανιώτικων προϊόντων από τους Χανιώτες».

«Τα ελληνικά προϊόντα εκτοπίζονται», παρατήρησε ο κ. Σκουλάκης, ενώ την ίδια στιγμή παρότρυνε για στήριξη των τοπικών προϊόντων και κυρίως των αγροτικών. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε ότι, όταν ωριμάσει η εν λόγω κίνηση, θα προτείνει την έγκριση της από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου αυτή να στηριχθεί ευρέως και να αποκτήσει περισσότερο κύρος.