23 Ιανουαρίου 2012: 1,3 δισεκατομμύρια Κινέζοι καλωσόρισαν την αρχή του παραδοσιακά πιο ευνοϊκού σεληνιακού έτους, τη χρονιά του Δράκου, ο οποίος είναι το πέμπτο από τα ζώδια του κινεζικού 12ετή κύκλου και συμβολίζει την τύχη, αλλά και την δύναμη.

Η Πρωτοχρονιά είναι η πιο παραδοσιακή γιορτή του χρόνου στην Κίνα, όταν τα εργοστάσια σταματούν να λειτουργούν και οι εργάτες γυρίζουν στο σπίτι για να γιορτάσουν με την οικογένειά τους. Σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο, το οποίο είναι σεληνιακό, οι Κινέζοι υποδέχονται το έτος 4710, ενώ οι εορτασμοί αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 15 μέρες.

Σύμφωνα με την  παράδοση, ο Βούδας ζήτησε κάποτε από τα ζώα να τον συναντήσουν. Μόνο δώδεκα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έτσι ονόμασε τους μήνες με βάση αυτά, λέγοντας πως οι άνθρωποι που θα γεννηθούν στην εποχή κάθε ενός από τα ζώα θα αποκτούσαν και στοιχεία τους. Όσοι γεννηθούν την χρονιά του Δράκου είναι τυχεροί, γενναίοι, ισχυροί, εφευρετικοί και με πάθος.

\"ΠΕΚΙΝΟ\"

Πηγή: REUTERS/Dwi Oblo
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ο χορός του Δράκου στην Κεντρική Ιάβα

Το Κινέζικο Νέο Έτος ή αλλιώς Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ είναι η πιο σημαντική παραδοσιακή κινέζικη αργία

Πολλοί γονείς θέλουν τα παιδιά τους να γεννηθούν αυτή τη χρονιά, ευσεβής πόθος ο οποίος, όμως, φέρνει περισσότερη πίεση στις κοινωνικές υπηρεσίες. Πολλά ζευγάρια έχουν την ευκαιρία να κάνουν τυχερά και έξυπνα μωρά, όπως πιστεύεται, μόνο μία φορά κάθε 12 χρόνια. Φέτος οι γεννήσεις αναμένεται να παρουσιάσουν 10% αύξηση, παρά τις απαγορεύσεις, προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη πληθυσμιακή αύξηση στη χώρα.

\"\"

Εκατομμύρια κινεζικής καταγωγής σε όλη την Ασία, αλλά και όλο τον κόσμο υποδέχθηκαν την νέα χρονιά όπως απαιτεί η παράδοση, με προσευχή, με χορούς στο δρόμο, με κορτίδες, πυροτεχνήματα, αλλά και οικογενειακές μαζώξεις σε καθαρά σπίτι.

\"\"

\"\"

\"\"

Αλλά, υπάρχει και αυτή η άποψη

Σύμφωνα με τον Feng Shui master, Raymond Lo, δεν θα είναι και μια τόσο καλή χρονιά. Προβλέπει πολλές φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες και σεισμούς. Είναι μια χρονιά αλλαγών, εξαιτίας του ισχυρού στοιχείου του νερού. Όσον αφορά στην οικονομία, δεν προβλέπονται μεγάλες αλλαγές, αλλά στην Αμερική, όπου τα πράγματα δείχνουν οικονομικά καλύτερα, η χρονιά ίσως να αποδειχθεί τυχερή για τον Μπαράκ Ομπάμα.

\"ΠΕΚΙΝΟ\"

Πηγή: REUTERS/China Daily
ΠΕΚΙΝΟ
Ο δράκος για τους κινέζους είναι ένα πλάσμα παντοδύναμο, έξυπνο και τυχερό γι\’ αυτό και αναμένεται πολύ μεγάλη αύξηση στα ποσοστά γεννήσεων μέσα στο 2012

\"ΠΕΚΙΝΟ\"

Πηγή: EPA/DIEGO AZUBEL
ΘΙΒΕΤ
Προσκυνητές καίνε λιβάνι καθώς προσεύχονται μπροστά από τον Ναό Λάμα – ένα από τα πιο φημισμένα θιβετιανά μοναστήρια – την πρώτη μέρα του νέου σεληνιακού έτους

\"ΠΕΚΙΝΟ\"

Πηγή: EPA/MADE NAGI
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Πιστοί κάνουν προσφορές στο ναό Kuta στο Μπαλί. Οι γιορτές διαρκούν 15 ημέρες και λήγουν με το Φεστιβάλ των Φαναριών

\"ΠΕΚΙΝΟ\"

Πηγή: EPA/DIEGO AZUBEL
ΠΕΚΙΝΟ
Οι δρόμοι στολίζονται με τα παραδoσιακά κόκκινα φανάρια

\"ΠΕΚΙΝΟ\"

Πηγή: EPA/ROLEX DELA PENA
ΜΑΝΙΛΑ
Τα στρογγυλά φρούτα θεωρούνται τυχερά και πωλούνται ως γούρια στις Φιλιππίνες

\"ΠΕΚΙΝΟ\"

Πηγή: EPA/ADRIAN BRADSHAW
ΠΕΚΙΝΟ
Ηθοποιοί με παραδοσιακές στολές δίνουν παραστάσεις σε κάθε γωνιά της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων

\"ΠΕΚΙΝΟ\"

Πηγή: REUTERS/Edgar Su
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Πιστοί στριμώχνονται κατά την αλλαγή του χρόνου, για να προλάβουν να τοποθετήσουν πρώτοι τα στικ τους μέσα στο ναό Guan Yin, κάτι που πιστεύεται ότι φέρνει ευημερία και καλή τύχη

(cosmo, tovima)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook