Το μεσημέρι της Δευτέρας  πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολαου Κρήτης στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Νοσοκομείου. Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Γρ. Κοκοβάκης που ενημέρωσε τους εργαζόμενους για διάφορα θέματα.

Μετά από διαλογική συζήτηση η Συνέλευση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για λεηλάτηση των εισοδημάτων τους με το νέο μισθολόγιο ενώ προαναγγέλουν σειρά κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρουν

Οι μισθοί του Ενιαίου Μισθολογίου αποτελούν ταφόπλακα για τα οικογενειακά εισοδήματα των εργαζομένων, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων, των καυσίμων και των άλλων προϊόντων, τη στιγμή που οι οικογένειες πληρώνουν μεγάλα ποσά σε φροντιστήρια και σε φοιτητικά ενοίκια, τη στιγμή που τρέχουν τα ενοίκια και τα στεγαστικά δάνεια που ελήφθησαν με το δεδομένο ότι οι υπάλληλοι έπαιρναν αξιοπρεπείς μισθούς.

Επιπλέον, η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια οδηγούν στην παραπέρα συρρίκνωση των λεηλατημένων εισοδημάτων µας.

Επίσης έχουμε απώλειες στην ασφαλιστική μας περίθαλψη, αφού με το νέο σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει εκ των πραγμάτων να πληρώνουμε τις επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς, ενώ θα πληρώνουμε το 15% των ιατρικών εξετάσεων στα ιδιωτικά εργαστήρια.

Το μέλλον μας και των οικογενειών μας προδιαγράφεται μαύρο, όσο συνεχίζεται η λεηλάτηση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, ενώ οι μεγαλοοφειλέτες και οι μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται απυρόβλητο και καλπάζει η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να υπάρξει συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ομοσπονδιών ώστε να προκύψει ένα μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων, καταλήψεων που θα οδηγήσει σε μια γενικευμένη γενική απεργία διαρκείας – παράλυση του κράτους, με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση που συνεχίζει να εφαρμόζει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Μια τέτοια νίκη θα αποτελέσει φόβητρο στα μάτια των επίδοξων μελλοντικών «τροϊκανών».

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να ζητήσουν μια κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε :
• Επαναξιολόγηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ληστρικού χρέους
• Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη για την κοινωνία και το λαό.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με δίκαιη κατανομή των βαρών και δίκαιη ανακατανομή του πλούτου
• Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και της εισφοροδιαφυγής
• Να πληρώσουν για την κρίση αυτοί που ευθύνονται. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις υποδομές αυτής της χώρας, το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, τις διευκολύνσεις που τους παρείχε και παρέχει η ελληνική πολιτεία, τα αποθεματικά των Ταμείων μας, αυτοί που πριν από την κρίση θησαύρισαν, αλλά και τώρα, ακόμη, συνεχίζουν την κερδοφορία τους!!

Η χώρα μας ούτε μικρή ούτε φτωχή είναι!! Μικραίνει και φτωχαίνει εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθούνται από τις κυβερνήσεις.

Ακόμη αποφασίζουμε :
1. Η παρούσα πρόταση να αποσταλεί σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας, και να διατυπωθεί στο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.
2. Να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία δημοσίων υπαλλήλων του Αγίου Νικολάου και του ν.Λασιθίου (ΕΛΜΕ, Σύλλογος δασκάλων κλπ) τρίωρη παράσταση διαμαρτυρίας – κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (πρώην νομαρχία) από τις 10.00 π.μ. έως τις 1μ.μ. Για τη διευκόλυνση της κινητοποίησης να πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα και ώρα. Στόχος της κινητοποίησης να αναδειχθεί η οριζόντια ισοπέδωση των εισοδημάτων των δημόσιων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο.
3. -Να αναρτηθεί σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου Αγίου Νικολαου Κρήτης όπου βρίσκονται ασθενείς, πολίτες και επισκέπτες ανακοίνωση με την οποία θα υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια υγεία με την έλλειψη προσωπικού, με τη δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων, με την έλλειψη των υγειονομικών υλικών και με την υποαμοιβή του προσωπικού.
4. -Να υπάρξει συνέχιση της στενής συνεργασίας με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της περιοχής μας (Εργ.κέντρο, σωματεία, Σύνδεσμοι συνταξιούχων κλπ) ώστε να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο εργαζόμενων δημόσιου –ιδωτικού τομέα ενάντια την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική.
5. Να υπάρξει έμπρακτη βοήθεια σε όλες τις μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμβάλουμε στη δημιουργία και στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στον Άγιο Νικόλαο. Να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικάμε το πως μπορούν να αποφεύγουν τις επιπλέον και άδικες επιβαρύνσεις κατά την περίθαλψη τους στο Νοσοκομείο.
6. Να πραγματοποιούνται περιοδικές καταλήψεις του ταμείου στο οποίο εισπράτεται στο 5 ευρο από τους αθενείς στα εξ. Ιατρεία. Ξεκινούμε με κατάληψη του ταμείου την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012.
7. Να πραγματοποιήσουμε μείωση της εισφοράς των μελών στο Σωματείο κατά 25% (να γίνει 1,5 ε το μήνα από 2ε)