Οι Τούρκοι χαστουκίζουν τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στο… διαδίκτυο, μέσω ενός παιχνιδιού που προβάλλει τουρκικός ιστότοπος.

Το παιχνίδι που κάνει θραύση στην Τουρκία ονομάζεται «χαστούκι στον Σαρκοζί». Όσοι παίζουν, χαστουκίζουν εικονικά τον πρόεδρο της Γαλλίας ο οποίος εμφανίζεται πλάι στον πύργο του Άιφελ.

Ο τίτλος του παιχνιδιού είναι «Τι λέτε για ένα Οθωμανικό χαστούκι στο Σαρκοζί» που φιλοξενείται στην τουρκική ιστοσελίδα www.sunoyun.com.

«Δεν νομίζεις ότι του αξίζει του Σαρκοζί ένα χαστούκι;», αναφέρεται στην εισαγωγή του παιχνιδιού το οποίο είναι διαθέσιμο σε επτά γλώσσες, στα τουρκικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα γερμανικά, τα ρωσικά και τα κινεζικά, αλλά όχι στα γαλλικά.

\"http://www.haberinioku.com/resimboyut.asp?yol=haber-2d2ZAmsbEoYe.jpg&genislik=60&yukseklik=60\"

Ξεκινώντας το παιχνίδι, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι «θελήσαμε να δείξουμε την αντίδρασή μας προς τον Σαρκοζί, μία αντίδραση που δεν πηγάζει μόνο από Τούρκοι πολίτες, αλλά και πολλά δημοκρατικά έθνη».

Το «μήνυμα» αφορά στην ψήφιση του νομοσχεδίου της ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γαλλική Γερουσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook