Σήμερα τα ξημερώματα «έφυγε» ξαφνικά από την ζωή, ο γνωστός Χανιώτης επιχειρηματίας Γιώργος Κουκουράκης, σε ηλικία 65 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη συγγενείς και φίλους.

Ο Γιώργος Κουκουράκης γεννήθηκε το 1947 στα Περιβόλια Κισάμου. Ήταν παντρεμένος με την δερματολόγο Ελευθερία Ξυνίδου και είχε δύο παιδιά.

Δραστηριοποιείτο στον επιχειρηματικό χώρο των Χανίων για πολλές δεκαετίες.

Αρχικά στον χώρο της εικόνας και ήχου, με την γνωστή εταιρία στην πόλη των Χανίων Stereo Kriti, που ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις στα Χανιά που ασχολήθηκαν με το εμπόριο νέων τεχνολογιών. Επιπλέον άσκησε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης.

Περισσότερο γνωστή ήταν η δραστηριότητά του στον Τηλεοπτικό Σταθμό «Τηλεόραση Κύδων».

Το 1993 μαζί με μία ομάδα επιχειρηματιών της πόλης ξεκίνησαν την προσπάθεια να «στήσουν» ένα δυνατό και αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης, ώστε να γίνει η φωνή της πόλης αλλά και όλου του Νησιού στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα τελευταία 17 χρόνια διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. ενώ υπήρξε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος από το 1992 εως το 1995, Πρόεδρος από το 1995 εως το 1999, Αντιπρόεδρος από το 1999 έως το 2003, και πάλι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος από το 2003 έως το 2010.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του όλα τα χρόνια, ενώ ειδικά στην τελευταία περίοδο της θητείας του, συνέβαλε ουσιαστικά στην ποιοτική και τεχνολογική αναβάθμιση του Σταθμού, μέσα από την οργάνωση της εταιρίας, την ανανέωση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων της, την ανάπτυξη της μέσα από αρκετά επιδοτούμενα προγράμματα και την ένταξη της μέσα στα ψηφιακά ΜΜΕ της χώρας.

Την τελευταία τετραετία, από το 2006 και έπειτα η «Τηλεόραση Κύδων» γνώρισε μία μεγάλη ακμή, σε όλα τα επίπεδα: Τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ δημιουργώντας ένα μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών παραγωγών πέτυχε την ραγδαία αύξηση στην τηλεθέαση και την αναγνώριση της πανελλαδικά από τηλεθεατές και διαφημιζόμενους, ως ένα από τα καλύτερα περιφερειακά ΜΜΕ της χώρας.

Σαν άνθρωπος, ο Γιώργος Κουκουράκης υπηρξε οξυδερκής, με ανοιχτό πνεύμα και έντονες ανησυχίες για οτιδήποτε αφορούσε στα Χανιά, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα, ενώ διαρκής ήταν η επιδίωξή του, να προσπαθεί να βελτιώνει κάθε τι που αφορούσε την επιχειρηματική του δράση αλλά και τις σχέσεις του με φίλους με συνεργάτες.

Εξίσου σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι υπήρξε άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες και από τον ίδιο είχε περάσει και στην φιλοσοφία της Τηλεόρασης Κύδων το έντονο στοιχείο της κοινωνικής προσφοράς και προσπάθειας μέσα από την στήριξη του μέσου να υποστηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να στηρίζει δράσεις των κοινωνικών φορέων και να αναδεικνύει τα προβλήματα της κοινωνίας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Πέμπτη 26/1 και ώρα 4μμ στον Ιερό Ναό του νεκροταφείου του Αγ. Λουκά.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook