Τρεις ημέρες μετά το κωμικοτραγικό περιστατικό με τη μεταφορά μιας τραυματισμένης γυναίκας στο Νοσοκομείο Σητείας πάνω σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου αφού το ασθενοφόρο αδυνατούσε να εξυπηρετήσει το συμβάν, η Περιφέρεια Κρήτης προχωρεί σε μια σημαντική κοινωνική-ιατρική παρέμβαση για την προμήθεια 25 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών και μεγάλων ελλείψεων στο ΕΚΑΒ Κρήτης.

Οι ελλείψεις αυτές, οι οποίες συχνά θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ασθενών αλλά και διασωστών  είχαν αποκαλυφτεί σε ρεπορτάζ  του Flashnews.gr που έγινε με αφορμή το παραπάνω περιστατικό.

Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι αντιλήφθηκαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και ήδη από την Περιφέρεια, ύστερα από συνεννόηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και των στελεχών της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής έχει διατυπωθεί πρόταση για την δημοπράτηση του έργου : «Προμήθεια 25 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Κρήτης» με συνολικό προϋπολογισμό 1.750.000 ευρώ.

Το έργο προμήθειας των 25 ασθενοφόρων έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει προεγκριθεί από την Περιφέρεια. Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε σήμερα την ηγεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Αθήνα, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

«Είναι χρέος μας να είμαστε αρωγοί στο Πολίτη και ιδιαίτερα σε αυτόν που χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας. Η Περιφέρεια Κρήτης αναγνωρίζει τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στο νησί και συμπαρίσταται στην κάλυψη βασικών αναγκών του και ιδιαίτερα στον τομέα της προμήθειας νέων σύγχρονων ασθενοφόρων για άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας αλλά και μεταφοράς ασθενών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.