Το ενδιαφέρον από επιχειρήσεις του Καζακστάν για συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες από την Ελλάδα, καθώς επίσης και το γενικότερο ενδιαφέρον για συνεργασία με επιχειρήσεις της χώρας μας ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Αστάνα του Καζακστάν με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καζακστάν.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε εξαγωγική προοπτική και ενδιαφέρον συνεργασίας με την Ελλάδα στους παρακάτω κλάδους:

– εισαγωγή τροφίμων και κυρίως φρούτων και ελαιολάδου
– εισαγωγή τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα
– συνεργασία στον κατασκευαστικό τομέα, λόγω μεγάλων προγραμμάτων επέκτασης του οδικού δικτύου
– συνεργασία στον τομέα των νέων τεχνολογιών

Καθώς υπάρχει προοπτική για ενδεχόμενη διοργάνωση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Καζακστάν στους προαναφερθέντες κλάδους, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network – στα τηλ.: 2810-247020 (κ. Α. Γοραντωνάκη) ή 2810-247035 (κ. Φ. Ελευθερίου) μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2012.

Η επιχειρηματική αποστολή θα διοργανωθεί από 3 έως 5 Μαϊου 2012 από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το κόστος και το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμες το προσεχές διάστημα.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει στοιχεία χονδρεμπόρων τροφίμων στο Καζακστάν καθώς επίσης και πρόγραμμα εκθέσεων για το 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook