Η περιβαλλοντική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Χανίων επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης στην Αγυιά Χανίων.

Οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Γυμνασίου, μέλη της ομάδας, εκπονούν έρευνα με θέμα «Καρστικές πηγές Χανίων: από τη γέννησή τους…έως τους μύθους». Οι μαθητές μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Νάγια Πιέρρου και Αναστασάκη Αρχόντισσα αναζητούν τις απαρχές των καρστικών πηγών του τόπου μας (οι οποίες υπάρχουν στον Αποκόρωνα, στα Μεσκλά και την Αγιά) μέσα από μύθους και επιστημονικές προσεγγίσεις.

 Στόχος όπως δήλωσε η κ.Πιέρρου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στη προστασία του περιβάλλοντος, άρα και του νερού.

Ο Διευθυντής Λειτουργίας Έργων Γιώργος Χαριτάκης παρουσίασε, μαζί με το Γεωλόγο Μέμνο Πανηγυράκη, στην ομάδα των μαθητών τη προσέγγιση του Ο.Α.ΔΥ.Κ. στα θέματα της διαχείρισης και της προστασίας του νερού, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα έργα που κατασκευάζει και λειτουργεί από το 1980.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.ΔΥ.Κ. Γιάννης Μπατζέλης καλωσόρισε τη περιβαλλοντική ομάδα του 7ου Γυμνασίου και δήλωσε πως είναι μεγάλη χαρά για τον οργανισμό και τα στελέχη του να υποδέχονται μαθητές που ενδιαφέρονται για τα ζητήματα του περιβάλλοντος και των υδατικών πόρων.

Εξήγησε δε πως «…Έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον για μαθητές και σχολεία που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα, το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου. Με μεγάλη χαρά στελέχη του οργανισμού θα ξεναγήσουν και θα παρουσιάσουν τις σχετικές πληροφορίες του, εφόσον τους ενημερώσουμε έγκαιρα για την επίσκεψή σας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook