Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών και στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του, ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής διοργανώνει διεθνή έκθεση έργων παιδικής ζωγραφικής στις 27,28,29 και 30 Ιανουαρίου στο Νεώριο Moro.

Η έκθεση περιλαμβάνει 300 έργα μαθητών με θέμα « Ο Πλανήτης Γη και οι φίλοι μας τα ζώα» , απόσταγμα από διεθνείς διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής που έχουν οργανώσει οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη με αφορμή την έκδοση του ετήσιου ημερολογίου τους.

Τα έργα που θα εκτεθούν αποτελούν δωρεά των Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στους Φίλους του Μουσείου Σχολικής Ζωής, ως ανάμνηση της πολλαπλής συνεργασίας τους στις ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί :
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ώρα 17.00, πρώτη ημέρα λειτουργίας της, με παρουσίαση τραγουδιών οικολογικού περιεχομένου από τους μαθητές των Β2 του 8ου Δ.Σ. Χανίων και Δ1 του Δ.Σ. Περιβολίων με την καθοδήγηση των μουσικών κ. Γεωργίας Σκούτα και κ. Βασιλικής Αθανασιάδη.

Επίσης την ίδια μέρα και ώρα 18.00, με θεατρικό παιχνίδι για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της με την εμψύχωση ομάδας του Συλλόγου «Παιδαγωγών- Εμυψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού-Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» με συντονιστή τον κ. Αριστόκριτο Τομαζινάκη , Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ναυστάθμου

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ώρα 18.00 η έκθεση θα σφραγιστεί με ομιλία της κ. Πόπης Κασωτάκη , Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής και συντονίστριας των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ν. Χανίων, με θέμα: «Δημιουργικότητα, παιδί και τέχνη»

Τα έσοδα από την πώληση των έργων της έκθεσης θα διατεθούν για τις ανάγκες νέου εκπαιδευτικού προγράμματος που σχεδιάζει ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων με την ευγενική φιλοξενία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων