Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν τα συνεργεία του Δήμου Γόρτυνας τις εργασίες καθαρισμού των αγωγών άρδευσης του τοπικού διαμερίσματος της Μητρόπολης, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα όταν θα ξεκινήσουν οι παραγωγοί να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους, χρησιμοποιώντας το νερό του ποταμού Λιθαίου.

Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των τσιμεντένιων αυλακιών άρδευσης, ο Δήμος Γόρτυνας θα προχωρήσει και στην προμήθεια των απαραίτητων κολεκτέρ, ώστε το προσεχές καλοκαίρι να είναι εφικτή η άρδευση των αγρών και των ελαιώνων της Μητρόπολης μέσω του Λιθαίου ποταμού.

Παράλληλα χάρη στα δυο τσιμεντένια κανάλια που κατασκευάστηκαν, τους χειμερινούς μήνες, ποσότητες από το νερό του ποταμού αντί να καταλήγουν στη θάλασσα, θα συγκρατούνται στην κοίτη του ποταμού κι έτσι να επιτυγχάνεται ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής..

Τις εργασίες που εκτελούνται εποπτεύει ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Κώστας Τσικνάκης, που υποστήριξε πως η αξιοποίηση του Λιθαίου ποταμού εκτός από τον εμπλουτισμό και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, παράλληλα θα βοηθήσει τους αγρότες της Μητρόπολης να επιτύχουν τη μείωση του κόστους της παραγωγής, καθώς για την άρδευση των καλλιεργειών τους θα καταβάλουν σαφώς μικρότερο αντίτιμο.

«Τα συνεργεία του Δήμου, αξιοποιώντας τα μηχανήματα που έχουν στη διάθεσή τους, δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να καθαρίσουν όλα τα τσιμεντένια αυλάκια της Μητρόπολης και να είναι όλα έτοιμα όταν ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος.

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε την άρδευση σημαντικών εκτάσεων που βρίσκονται στην Μητρόπολη, αξιοποιώντας το νερό του Λιθαίου ποταμού, έτσι ώστε να μην επιβαρύνουμε τις γεωτρήσεις του Δήμου αλλά και για να μπορούν οι παραγωγοί να ποτίζουν πιο φτηνά.

Παράλληλα με τα δυο ειδικά κανάλια που έχουμε φτιάξει θα μπορέσουμε να ελέγχουμε τη ροή του νερού του ποταμού, κατά την διάρκεια του χειμώνα, ώστε να συγκρατούνται σημαντικές ποσότητες, που θα εμπλουτίζουν τον υδροφορέα της περιοχής, αντί να καταλήγουν και να χάνονται στη θάλασσα» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας.