Δυο διαρρήξεις ταυτόχρονα προσπάθησαν να κάνουν τρεις ανήλικοι τσιγγάνοι στην Καλαμάτα, αλλά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν. Πιθανότατα θα την γλίτωναν, αν δεν είχαν πάνω τους ένα USB στικάκι που οδήγησε τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στον ιδιοκτήτη του ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί τι του είχαν κλέψει!

Οι πιτσιρικάδες, ένας 14χρονος και δύο 17χρονοι, ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν σε ένα αυτοκίνητο τη φωτογραφική μηχανή με το φορτιστή της κι ένα USB. Το επόμενο πρωί, όμως, οι αστυνομικοί είδαν στα έγγραφα που περιείχε το όνομα του ιδιοκτήτη και τον ειδοποίησαν για τη διάρρηξη στο τεχνικό του γραφείο! Οι νεαροί κλέφτες που είχαν διαρρήξει ένα μικρό παράθυρο, είχαν προσπαθήσει να σπάσουν και τη γυάλινη πόρτα ενός διπλανού καταστήματος ανταλλακτικών, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Με πρόσχημα ότι ήθελαν να τους ανάψει το τσιγάρο τους, πλησίασαν δυο τσιγγάνες έναν ανυποψίαστο διαβάτη στην παλιά Παναγούλα του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Όταν εκείνος τους το άναψε με τον αναπτήρα του, του άρπαξαν χωρίς να το καταλάβει από την τσέπη το πορτοφόλι του!

Με τον ίδιο τρόπο, η μια από αυτές απασχόλησε και έναν ηλικιωμένο στην είσοδο του σπιτιού του στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας, ώσπου να βρει η άλλη την ευκαιρία να τρυπώσει στο σπίτι και να αρπάξει τις οικονομίες του! Και τα δύο περιστατικά, από τα οποία οι δράστιδες έφυγαν με αυτοκίνητο όπου τις περίμενε ένας συνεργός τους, ερευνά το αστυνομικό τμήμα Βόνιτσας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook