Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε σιίτες μουσουλμάνους αντάρτες και μαχητές μιας σουνιτικής ένοπλης ομάδας σε μια επαρχία η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των σιιτών στην κακοτράχαλη ορεινή βόρεια Υεμένη, ανακοίνωσαν πηγές των φυλών που κατοικούν εκεί σήμερα.

Πηγή η οποία πρόσκειται στους σιίτες αντάρτες, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Χούθι, είπε ότι μια ομάδα σουνιτών ενόπλων επιτέθηκε στους αντάρτες τη νύχτα στις περιοχές Χάτζα και Κάταφ στην επαρχία Σαάντα, όπου μαίνονται οι διαθρησκευτικές συγκρούσεις τους τελευταίους μήνες.

«Αποκρούσαμε την επίθεση σε [διάστημα] που δεν διήρκεσε ούτε μια ώρα (. . .), 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χάτζα και 9 στην Κάταφ», είπε η πηγή αυτή. Οι σαλαφιστές μαχητές είναι οπαδοί μιας σουνιτικής σέκτας που πρόσκειται στον Ουαχαμπισμό, μια σχολή του Ισλάμ στη Σαουδική Αραβία.

Οι περιφερειακές συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν στην Υεμένη στην διάρκεια της αμφισβήτησης του προέδρου Άλι Αμπντάλα αλ Σάλεχ και παρά την παραίτησή του και την αναχώρησή του από τη χώρα πολλοί εκφράζουν φόβοι ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση σε αυτή πυροδοτώντας τις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook