Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε μία σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν σε ολόκληρο το Ιράκ, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, παρά τις προσπάθειες των αρχών να Ιράκ αντιμετωπίσουν τους αντάρτες.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στην οικία ενός μέλους των δυνάμεων ασφαλείας στη πόλη Αλ Χίλα, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, όπως δήλωσε μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γερμανικό Πρακτορείο. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο γυναίκες και ένα παιδί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε μία μοτοσικλέτα εξερράγη στο βόρειο Ιράκ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη οκτώ, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα σχολείο στην πόλη Κιρκούκ, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Σιρζάντ Άρεφ.

Δύο ακόμη άμαχοι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν εξερράγη μία βόμβα που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου σε περιοχή της Βαγδάτης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Αλ Μπαγντάντια.

Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων τον Δεκέμβριο οι ιρακινές αρχές ανησυχούν για την αύξηση των επιθέσεων από ένοπλες ομάδες.