Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «πρωτοβουλίας πολιτών Κισάμου και Σελίνου», με ομιλητή τον πανεπιστημιακό και επικεφαλής της «πρωτοβουλίας αυτοργάνωσης πολιτών» κ. Νότη Μαριά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παραδοσιακό κέντρο «Αρετούσα».στο Καστέλι Χανίων, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012.

Τον ομιλητή καλωσόρισε ο εκπρόσωπος του διοργανωτή φορέα, γνωστός κρητικός καλλιτέχνης, Περικλής Τζουγανάκης ο οποίος και αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύσσει η πρωτοβουλία πολιτών στην υπόψη περιοχή, ενάντια στο μνημόνιο που εξαθλιώνει μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του τοπικού κινήματος πολιτών ενάντια στα χαράτσια κ. Νίκη Λατινάκη αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των συμπολιτών που θα επιχειρηθεί να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού στα οικήματά των.

Η κ. Λατινάκη κάλεσε να συμμετέχουν , μαζικά, όλοι , στην παγχανιώτικη συνάντηση πολιτών ενάντια στα χαράτσια που θα πραγματοποιηθεί απόψε , Παρασκευή 27 Ιανουαρίου τ.ε., στις 7 η ώρα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Για το σύνολο του προβλήματος, δηλαδή, τις ηθικές, οικονομικές , πολιτικές, κοινωνικές, νομικές-θεσμικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις της κρίσης που διαπερνά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Μαριάς κάλεσε τους πολίτες σε ένα μεγάλο ξεσηκωμό προκειμένου να μην επιτραπεί στους βουλευτές να προχωρήσουν στη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης που συνιστά την ολοσχερή καταστροφή των Ελλήνων και την εκποίηση της πατρίδας.

Ο καθηγητής ευρωπαϊκών θεσμών προχώρησε σε εκτενή ανάλυση των συνεπειών της υπαγωγής μας στο λεγόμενο «αγγλικό δίκαιο» και ζήτησε να γίνει (και πράγματι, έγινε) μεγάλος διάλογος για όλα τα θέματα αλλά και για την εθνική και πολιτική ανάγκη της χώρας να αποκτήσει νέο πολιτικό φορέα, ένα κοινωνικό, αντιμνημονιακό, με σαφή αντικατοχικό –όπως διευκρινίστηκε- χαρακτήρα «μέτωπο Εξουσίας».

Αναφέρθηκε , έτσι και συγκεκριμένα, στην πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη για τη δημιουργία του μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.»Είναι για μένα τιμή η πρόσκληση των Θεοδωράκη, Γλέζου και Κασιμάτη, στην εκδήλωση για τη δημιουργία του μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., στις 1 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, βεβαίως θα ανταποκριθώ!…» σημείωσε, χαρακτηριστά.

Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα ενώ πολλοί συμμετέχοντας δήλωσαν στον κ. Μαριά την βούλησή τους να συμπορευτούν ,μαζί του, αρκεί να είναι μία μεγάλη και ξεχωριστή από τα υπαρκτά κόμματα, πολιτική πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook