Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά για παράβαση του Νόμου περί τυχερών παιγνίων καθώς πιάστηκαν σε κατάστημα "internet καφε" όπου οι υπολογιστές είχαν μετατραπεί σε "φρουτάκια".

Πρόκειται για μια 27χρονη απο την Βουλγαρία, η οποία συνελήφθη ως υπεύθυνη του καταστήματος, έναν 49χρονο Χανιώτη που εκτελούσε χρέη "τσιλιαδόρου" και δύο Χανιώτες 52 και 57 ετών που ήταν οι πελάτες οι οποίοι πιάστηκαν στα πράσα να παίζουν "φρουτάκια".

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για τα παράνομα τυχερά παίγνια, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ιντερνέτ καφέ», με ιδιοκτήτες 33χρονη Χανιώτισσα και τρεις Χανιώτες  ηλικίας 54, 43 και 58 ετών, οι οποίοι απουσίαζαν την ώρα του ελέγχου, κατελήφθη η 27χρονη, υπεύθυνη του καταστήματος, να έχει επιτρέψει σε δύο  ημεδαπούς να παίζουν το τυχερό και απαγορευμένο ηλεκτρονικό παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στους οποίους ήταν εγκατεστημένο το ηλεκτρονικό παίγνιο, βρισκόντουσαν σε χώρο του καταστήματος ο οποίος ήταν προσβάσιμος μόνο στους πελάτες-παίκτες, και την είσοδο επέτρεπε 49χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του καταστήματος, λειτουργώντας και ως «τσιλιαδόρος».

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με εγκατεστημένο λογισμικό «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

• Μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων «USB», με την οποία η υπάλληλος χορηγούσε μονάδες στους παίκτες του ηλεκτρονικού παιγνίου, με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου.

• Το χρηματικό ποσό των 880 ευρώ, στην κατοχή της υπαλλήλου, προερχόμενο από τη διεξαγωγή των παράνομων παιγνίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.