Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα φέρει ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η χώρα αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται ένα νέο δάνειο 130 δισ. ευρώ, το οποίο χρειάζεται για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ο Παντελής Καψής πρόσθεσε ότι αυτοί που νομίζουν πως η χώρα θα επωφεληθεί από την επιστροφή στη δραχμή, κάνουν λάθος, εάν νομίζουν ότι έτσι θα επιδιορθωθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα.

«Αν γυρίσουμε στη δραχμή, τα πράγματα δεν θα φτιάξουν, ακριβώς το αντίθετο θα συμβεί. Το βιοτικό μας επίπεδο θα υποχωρήσει πάρα πολύ. Η δραχμή δεν θα ανακάμψει, αντίθετα, θα βρεθούμε σε πάρα πολύ χαμηλότερο οικονομικό επίπεδο», τόνισε.

Μίλησε ακόμη για την αναγκαιότητα λήψης του νέου δανείου, καθώς εκτιμά ότι χωρίς αυτό η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει το ομόλογο των 14,4 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου.

«Πιθανότατα ναι. Εάν δεν πάρουμε το δάνειο, πώς θα βρούμε λεφτά. Υπάρχει κενό στη χρηματοδότηση, θα αναγκαστούμε να μην πληρώσουμε τα ομόλογα, και αυτό θα σημαίνει χρεοκοπία», δήλωσε ο Καψής.

Πρόσθεσε πως «είμαστε μια οικονομία στο χείλος της χρεοκοπίας και αγωνιζόμαστε να μην χρεοκοπήσουμε».

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook